Magnus PehrssonFoto: Teet Malsroos
Jalgpall
27. detsember 2014, 22:22

ÕHTULEHT KATARIS | Pehrsson: küsisin poolajal, kui ma annaks teile palju raha, kas te jookseksite kiiremini? (6)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson võttis vutiaasta lõpetanud 0:3 kaotuse kokku: "Katar oli parem meeskond, aga selle peamiseks põhjuseks on meie mängijate vaid kaks nädalat kestnud hooaja ettevalmistus. Otsused ja nende tegemise kiirus ei olnud veel tasemel ja meie vastastel ei olnud mitte ainult tehnilised mängijad vaid nende hooaeg ka käib – nad olid tippvormis."

Võõrustajad lõid kõik kolm väravat esimesel mänguperioodil "Miks oli mäng esimene poolaeg selline? Me kaotasime palju palli, ei reageerinud sellele piisavalt kiiresti ja nad said võimalused vasturünnakuks," sõnas Pehrsson kehva alguse kohta.

Teine poolaeg oli juba kenam: "Ma küsisin vaheajal, et kui ma annaks teile kohe siin palju raha, kas te jookseksite kiiremini ja töötaksite rohkem? Kui vastus on "Jah!" saate te endast rohkem anda ja palun tehke seda, isegi kui teie vastupidavus pole hetkel parim.

Ma olen rahul teise poolaja tahtega ja mängu tulnud mehed aitasid sellele kaasa. Meie rünnakute ehitamine ja palli valdamine ei olnud just väga palju parem, aga vähemalt me tundsime, et me proovisime ja tahtsime rohkem."

Üheks Eesti vutifännide peamiseks küsimuseks pärast mängu oli, miks sai Hispaaniasse siirduv Frank Liivak nõnda vähe mänguaega. "Ma tahtsin näha võimalikult palju uusi mängijaid," võttis peatreener otsuse lühidalt kokku. "Viimase kuue kuu jooksul on just Igor Subbotin noortest mängijatest teinud läbi suurima arengu ja ma tahtsin katsetada teda nii äärel kui hiljem keskel. Siis jäi küsimus, kas äärel mängib Alliku või Liivak ja Rauno tegi trennis väga hea esituse ja vääris võimalust. Ja ta näitas end positiivsest küljest oma kiiruse ja hea esimese puutega ning seda on rahvusvahelise jalgpalli mängimiseks vaja," lisas rootslane.