Rasmus MägiFoto: TEET MALSROOS
Spordivaria
27. detsember 2014, 23:38

Aasta meessportlane Rasmus Mägi: Eesti sportliku edu taga on suur roll süsteemsel süsteemitusel (9)

Eesti aasta parimaks meessportlaseks valitud tõkkejooksja Rasmus Mägi rõhutas oma tänukõnes sportlase kui väärtuste kandja rolli. Samal ajal käis ta välja ka väga huvitava mõtte Eesti spordisüsteemi kohta.

"Eesti spordisüsteemi on kindlasti tarvilik muuta, aga seda uuendades ja täiustades ei maksa unustada, et Eesti-suguse riigi sportliku edu taga on suur roll ka süsteemsel süsteemitusel ja seda on võimalik oskuslikult rakendada," märkis Mägi ning teenis sellega ära saalisolijate suure aplausi. 

Mägi rõhutas, et tema kui tippsortlase eesmärgiks pole mitte tema spordis, vaid sport temas. "Minu jaoks on oluline, et tippsportlased säilitaksid neid väärtusi, mis on noor- ja rahvasportlastel. Et tippsportlane kannaks sporti endas, mitte vastupidi."

"Kui keegi tuleb tänasel päeval minu juurde ja soovib: ma loodan, et sa jooksed järgmisel aastal kiiremini ja võidad veel medaleid, siis minu arvates ei ole selleks õige aeg ega koht. Õige sportlase eesmärk ei saa olla isiklik edu või aupaiste, nagu ei ole spordi mõte ega alustala medalite hulk ja pidev võrdlusmoment. Spordist peaksid võitma kõik - aga mitte tervise hinnaga."

"Ma usun, et ennast on võimalik realiseerida ka midagi ühiskonnale tagasi andes," lisas Mägi.