Lotuse sõitja Maldonado vormeliroolis.Foto: PATRICK BAZ
Vormel 1
29. detsember 2014, 12:51

Finantsraskustes vaevlev Lotuse vormelitiim on pannud end kirja uueks hooajaks (1)

Veel hiljuti F1 konstruktorite arvestuses kõrgeid kohti püüdnud Lotuse vormelitiim on pannud ennast kirja tulevaseks hooajaks, vahetades mootoritarnijat ja jätkates vormelipilootide Romain Grosjeani ja Pastor Maldonadoga.

Uuel hooajal Mercedese jõuallikaid kasutav Lotus ei taha kuninglikust motospordisarjast loobuda, ehkki nende finantsraskustest ja kohtusaagadest töötajatega on kirjutatud pidevalt. Viimase hooaja lõpetas Lotus alles 8. kohal konstruktorite arvestuses ja jäi ilma väärtuslikust auhinnarahast, mis laekub esikuuikusse jõudnud meeskondadele. Viletsate tulemuste tõttu on Lotus loovutanud koha ka F1 Strateegiagrupis, kuhu kuuluvad paremate tiimide esindajad.

The Times kirjutab, et F1 juhtivtöötajad kardavad "ühe kindla meeskonna" kokkukukkumist järgmisel hooajal, kuigi F1-l on plaan kärpida jällegi kulusid meeskondade jaoks.

Lisaks Lotusele on andnud end üles ka väiketiimid Caterham ja Manor F1 (endine Marussia - toim). Olukorra teeb tiba veidraks fakt, et Marussia vormelitiim läks hiljuti pankrotti ja nende varad müüakse ära oksjonil.

The Timesi info põhjal selgub lisaks, et värske maailmameister Lewis Hamilton ei soovigi kanda number ühte enda vormeli peal järgmisel hooajal, eelistades jääda number 44 juurde.