Rafael Nadal lahkumas väljakult pärast kaotust Šveitsi sisehalliturniiril Baselis.Foto: ARND WIEGMANN
Tennis
29. detsember 2014, 15:07

Rafael Nadali treener: Suure Neliku aeg on läbi saamas, noored tulevad jõuliselt peale (1)

Tennisetähe Rafael Nadali treener ja onu Toni Nadal leiab, et tema õepoja ja rivaalide Novak Djokovici, Roger Federeri ja Andy Murray valitsemisaeg tennises on läbi saamas.

Toni Nadal usub, et juba lähiajal vallutavad meeste tennise uued noored tennisestaarid, kes hakkavad võitma ka Suure Slämmi turniire. Tänavu võitis näiteks maailma neljas number, Šveitsi kodakondsusega Stanislav Wawrinka, Australian Openi ja horvaat Marin Cilic US Openi finaalis imeturniiri teinud Kei Nishikori.

Djokovic, Federer ja Nadal on küll jätkuvalt meeste edetabeli esikolmikus ja on võitnud kolme peale 38 Suure Slämmi turniiri, kuid kui kauaks? Andy Murray on langenud edetabelis juba kuuendale kohale.

"Meil oli tänavu kaks uut Suure Slämmi võitjat. Federeri, Nadali ja Djokovici domineerimine on vaikselt lõppemas. Niigi uskumatu, et nende ajastu on kestnud 10 aastat," ütles Toni Nadal Mirrorile. "Kui Milos Raonic, Nishikori ja Grigor Dimitrov teevad järgmise sammu enda arengus, hakkavad nad võitma suuri turniire. Mõne aasta pärast liitub nendega noor sakslane Alexander Zverev," lisas ta.

Toni Nadali peamine eesmärk järgmisel suvel on aidata enda hoolealusel võita 10. French Openi tiitel. Rafael Nadalil on praegu 14 Suure Slämmi turniirivõitu ja ta jahib Federeri (17).

Ülesanne ei saa kerge olema. "Mäng on liiga kiire praegu. Pead mängima ilma mõtlemata: löök-löök-löök. Pead võtma palli kiiremini vastu ja lööma alati ülitugevalt. Eelistan ausalt öeldes ping-pongi praegusele tennisele. Rafael on pidanud muutma enda mängustiili ja saanud sellega hakkama, aga me peame natuke aeglustama mängu, et säästa tennisistide tervist," lausus Nadal Prantsuse väljaandele L'Equipe.