Aivar Rehemaa, Raido Ränkel ja Karel Tammjärv pole MK-etappidel veel punkte teeninudFoto: LAURA OKS
Spordiblogi
29. detsember 2014, 17:00

Nädala ennustus | Kas Eesti murdmaasuusataja pääseb Tour de Skil 30 parema sekka? (10)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 22. septembri valik:

Läinud nädala pluss

Lumi tuli maha ja valgeks läks maa! Erinevalt eelmisest aastast saab peaaegu kõikjal Eestis talisporti harrastada ja hoolimata meie suusasportlaste nõrkadest tulemustest saavad inimesed pisutki käesolevast aastaajast rõõmu tunda. Nüüd jääb vaid loota, et aastavahetusel saabuvad sulailmad kogu maad jälle paljaks ja poriseks ei tee.


Läinud nädala miinus

Jõulude ajal on kahjuks tavaks saanud, et sekka tuleb ka kurvemaid uudiseid. Nii ka möödunud nädalal. Hooajal 2008/2009 korvpallis Eesti meistriks tulnud Kalev/Cramo ühe liidri Nate Foxi eluküünal kustus meie aja järgi teisipäeva varahommikul, kui ta lasti Chicago eeslinnas Bloomingdale'is oma autost välja astudes maha. Politsei pole endiselt suutnud mõrva motiive selgeks teha ja kedagi vahistatud pole.

Tuleva nädala ennustus

10 protsenti on võimalus, et vähemalt üks Eesti murdmaasuusataja on laupäeval algaval Tour de Skil kahe esimese etapi (4 km proloog vabatehnikas ja 15 km jälitussõit klassikalises tehnikas) järel 30 parema seas. Sel hooajal pole Karel Tammjärv  ja teised Eesti distantsimehed veel maailmakarikapunkte teeninud ja kuigi Tour de Skil on stardinimekiri traditsiooniliselt lühem kui enamikel etappidel, siis ei tasu ootusi seegi kord kõrgele ajada.