Spordiblogi

Ville Arike | Eesti jalgpall on saanud täiskasvanuks. Pohlak ja jalgpalliajakirjanikud, saage teiegi! (10)

LISA KOMMENTAAR

Mikk1. jaanuar 2015, 07:22
Tule taevas appi kas me räägime Eesti korvpalli tasemest ja populaarsusest.Mina ei käi enam põhimõtteliselt kossu vaatamas.Kohaliku liiga elav näide on Valga lätlaste brigaad.Mis huvi on mul mõttetuid lätakaid vahtida,teistes satsides on ka enamisel põhitegijad tumedada poisid.Oma noortega on vaja tööd teha,mitte võõraid toita.Jalgpall on vähemalt õigel teel.Aasta parim oli ikkagi Mägi ma arvan,kuid napilt Klavani ees.Korvpall jääb ikka väga kaugele.
Jaan31. detsember 2014, 11:24
Ega rahval ei antagi valida. Nimed on ette antud ja valik vaid nende vahel. Jääbki valimatta.
jalkafänn30. detsember 2014, 03:05
Täiesti nõus artikliga, kuigi võiks sama soovitada ka osadele kaasfännidele, et saage täiskasvanuks. Jalgpall on minu jaoks kõige huvitavam spordiala, vaatan igat mängu kui vähegi aega on (koondisemängude jaoks leian aja), aga arvan tõesti et Mägi vääris igati aasta meessportlase tiitlit- kui mälu ei peta püstitas ta suvel koguni 2 Eesti rekordit ning jäi väga vähe kullast puudu.
Aga tagasi fännide teema juurde tulles- põhjus, miks ma ütlesin, et osad fännid võiksid suureks kasvada on see, et kui koondisel läheb hästi, on suur osa sillas, fänne tekib ühtäkki juurde nagu seeni pärast vihma, läheb kehvasti, kaovad need "fännid" ühtäkki ära. Jälle läheb hästi, tulevad need suured virisejad ka suurte fännidena tagasi. Kuigi- see on suht iga spordiala puhul niiviisi.
Aga jah, vastik on lihtsalt lugeda enne mängu kirjutatud kommentaare, et "mõttetu" või "niikuinii saame 7-0 pähe", aga ei viitsita asja süveneda ja ei näha arengut, mis on toimunud- Rüütli asendamine Pehrssoniga ei meeldinud paljudele, aga kui aus olla, siis Rüütli oli ennast juba ammendanud, samas Pehrsson on viinud Rüütli tööd edukalt edasi (olgu, ei hakka siinkohal õigustama 1-1 viiki Gibraltariga ja 0-0 viiki San Marinoga, mis olid tõesti häbiväärsed). Ainult 1 detail on veel puudu, et Eesti koondisel hakkaks hästi minema- viimane puude (nagu klubides on see kõigil olemas, koondises mitte...). Kaitse on korras, ülesehitus samamoodi, aga viimase puute peal hakatakse ei tea mida tegema või ei reageerita ka siis kui on palju aega. Võtame kasvõi viimase mängu (mis oli isegi C-koondisega) Katariga. Eestil oli mängu jooksul 10 suurepärast võimalust- sellist, mida võib nimetada küll mitte 100 protsendi võimalusteks, aga 90 kindlasti. Ja ometi läks 0 sisse.
igatahes, ma arvan et ma keeran magama enne kui hakkan ilmast kirjutama...
Tseburaska30. detsember 2014, 12:42
just nii! Kui saame selle "viimase puute" korda võib eesti vabalt MM-i finaalis mängida. Pohlak ka juba 1998 rääkis sedasama.
jalkafänn30. detsember 2014, 15:39
Aga asi on ka tegelikult niiviisi. Tulemused räägivad enda eest.
Ja tõsiselt, midagi on koondises järelikult mäda, kui mehed kes klubide eest üsnagi regulaarselt skoori teevad ei suuda koondises ülilihtsat palli sisse toksata
Edu koss olede orbiidil7. jaanuar 2015, 05:26
Järelikult FCF fänn? ja Tanel edasi kossu fopaa ei morjenda nagu nokkis teema aga noh mitte ei kuidagi! Riias kui grupistedasi ei pääse s ei pääse vutt ka em-ile mitte iial!!!??? Tore ju oleks
tanel30. detsember 2014, 01:05
Arike kirjutab õigust, samas vutifundamentalistega pole mõtet vaielda, Pohlaku mantrad ja oma ala fanaatiline upitamine (küllap alla surutud alaväärsuse väljendus) on ratsionaalsuse ja objektiivsuse röövinud. Kahjuks puuduvad Eestis jalgpalliajakirjanikud kes suudavad või tahavad jalgpallist objektiivselt kirjutada, ikka püütakse sitast saia vorpida ning ei tegeleta jalgpallist kirjutamise, vaid selle populariseerimisega, mis ei tohiks olla ajakirjaniku ülesanne. Jalgpalliajakirjanik Eestis = Pohlaku pressiesindaja.
ihiihi29. detsember 2014, 21:45
Klge see parima sportlase valimine on hakkanud juba niikuinii naljaks muutuma. Raha eest parima spordihetke valimine ?! Euroopa hõbe on parem kui maailma kolmas ja neljas ?! Spordiajakirjanikud hääletasid sellel kohal eriti rängalt. Jalgpall on suurima harrastajate arvuga spordiala, see aga tähendab ka kõige rohkem võimalusi, imelik et Eestist ainukese tõsiselt võetavana on Klavan kuhugi jõudnud. See mis meile paistab siin suur ja lahe pole väljaspoolt kaugeltki selline. Reaalselt on suurte rahvahulkade teadvusse jõudnud Taaramäe, korraks Margus Hunt. Ehk võib-olla ka Palusalu omalajal, kuigi Berlinis on Owens kes peamisi laineid lõi. Tagant järgi märgitakse 100% kindlasti aga Martin Kleini hoopis, kelle käes maadlusrekord, aga see oli jällegi Venemaa koosseisus. Ka Georg Hackensmith oli Ameerika presidendi juures, aga teda seostati jallegi rohkem Venemaa ja Inglismaaga. Nii et tegelikult suures spordiajaloos on meil ainult üks kõrgelt eristuv Eesti sportlane Martin Klein, kõiks ülejäänud on kas korraks või kohalikud.
noh30. detsember 2014, 10:12
sa ikka saad aru, et Eestis teistest aladest rohkem raha on jalgpallil just sellepärast, et see on maailmas populaarseim, väga laialdaselt harrastatud spordiala -
seetõttu on ka konkurents palju suurem ja lepingu maailma tippliigade Inglise ja Saksa klubidega on sõlminud üldse ainult 2 Eesti vutimeest Poom ja Klavan 15-aastase vahega (1997, 2012)
nuh31. detsember 2014, 00:31
Kehvalt panete, ainult 2 meest !