Eveli Saue. Foto: TAIRO LUTTER
Talisport
30. detsember 2014, 07:00

Eveli Saue edestas koondislasi, MK-etapile läheb siiski vana kaardivägi (7)

Otepääl toimunud Eesti laskesuusatamise meistrivõistlustel pääses naiste jälitussõidus pjedestaalile alaliidu juhatuse liige Eveli Saue, kes napsas pronksmedali.

Ligi kaks ja pool aastat tagasi tippspordist taandunud Saue tegi eile kaks möödalasku ning jättis seljataha Eesti koondise tulevikulootused Kristel Viigipuu, Grete Gaimi ja Johanna Talihärmi. Kuldmedali võitis Kadri Lehtla ajaga 34.52 (5) ja hõbeda Daria Jurlova (+38,0; 5).

Kuid 7. jaanuaril algaval Oberhofi MK-etapil osalevad Lehtla, Jurlova, Viigipuu ja Talihärm. "Grete jääb reservi," ütles koondise peatreener Janno Prants suvel ja sügisel Norras harjutanud Gaimi kohta.

Prants kiitis juunioride meistriks kroonitud Tuuli Tomingat ja samas arvestuses teiseks tulnud Meril Beilmanni. "Nii Tuuli kui ka Meril on hästi esinenud," sõnas peatreener. "Praegu on teoreetiline võimalus, et Tuuli saab võistelda Anterselva MK-etapil (algab 21. jaanuaril – toim)."

Meeste jälitussõidus triumfeeris Indrek Tobreluts, kes vääratas tiirudes kaks korda ja läbis 12,5 km pikkuse distantsi 33.32ga. Kolm trahviringi sõitnud ning hõbemedali saanud Kauri Kõiv kaotas Tobrelutsule 33 sekundiga. Pronksi teenis Roland Lessing (+1.19; 4).

Sprindis üllatuslikult hõbemedali võitnud Eno Vahtra langes jälitussõidus viiendaks. Temal kogunes tiirudes kokku üheksa möödalasku. "Eile tegi Eno korralikku võistluse, kuid täna ei pidanud närvid vastu," lausus Prants pärast jälitussõitu. "MK-etapile ta kindlasti ei saa."

Oberhofis esindavad Eestit Tobreluts, Kõiv, Lessing ja eile neljandana lõpetanud Martin Remmelg. Pole välistatud, et Ruhpoldingu või Anterselva MK-etapil pääseb rajale ka Kalev Ermits.

Eesti meistrivõistlustelt jäi Ermits eemale haiguse tõttu. "Loodame, et tema kõhuviirus möödub kiiresti," nentis Prants.

Kui hooaja alguses jäid meie laskesuusatajate etteasted oodatust kehvemaks, siis jaanuaris loodab Prants näha senisest oluliselt paremaid tulemusi.