Mario Paiste (palliga).Foto: MATI HIIS
Korvpall
30. detsember 2014, 17:40

Tarvas võtab testimisele kaks ameeriklast, aga Mario Paiste on vigastuse tõttu mõneks ajaks väljas (1)

Rakvere Tarva korvpallimeeskonna juurde saabub testimisele kaks ameeriklast, keskmängija Julius Brooks ja tagamees Justin Black. Meeskonna olukorra muudab aga keerulisemaks Mario Paiste vigastus.

Paiste sai 21. detsembril Eesti karikafinaalis Tartu Ülikool/Rocki vastu tugeva löögi reie pihta ja jääb mõneks ajaks palliplatsilt eemale. Prognoosid ulatuvad seinast seina, aga ilmselt nädala-paariga jalg mängukõlbulikuks ei saa.

Neil hetkedel peaks Eesti pinnal maanduma Tarvast lahkunud keskmängija Kaspars Ciprussi asendus Julius Brooks. 24aastane ja 206 cm pikkune Brooks on seni täitnud küll jõulise ääremängija kohta, aga Rakvere õhukest eesliini arvestades peab ta tegutsema tsentri positsioonil. Viimati mängis Brooks Kanada liigas Mississauga Poweri ridades, kus sai novembri alguses kirja vaid ühe mängu.

"Esialgu on ta meie juures nädal-kaks, siis vaatame edasi. Videode pealt tundub ta jõulise, agressiivse ja kiirena, nii et ta peaks meie mängujoonisesse hästi sobima. Koos David Haughtoniga oleks meil siis mõnus atleetlik korvialune paar," kirjeldas Brooksi Tarva mänedžer Madis Šumanov.

Tarvast Moskva Dünamosse lahkunud mängujuhi Sten-Timmu Soku asemele proovib klubi erinevaid variante. Esialgu ootab Šumanov infot, millise lennuga saabub Eestisse 22aastane ja 188sentimeetrine Justin Black. "Ta läks NCAA-s Morgan State'i ülikooliks iga aastaga paremaks ja ka temale on ootused suured," ütles Šumanov. Brooks peaks kaasa tegema 3. jaanuaril Eesti meistriliiga matšis Kalev/Cramo vastu, kui Black jõuab Rakverre ruttu, siis ka tema.

Mänedžer ei välistanud täielikult võimalust, et Soku ja Ciprussi asemele tuuakse veel mõni välismaalane, aga esialgu piirdutakse kahega. "Et sisuliselt kõikides liigades on pool hooaega läbi, siis huvitavaid pakkumisi on palju."