Rein TaaramäeFoto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgrattasport
1. jaanuar 2015, 16:50

Astanaga liitunud Rein Taaramäe: nüüd jäetakse aega ka taastumiseks, treenimiseks ja laagriteks (2)

Alates tänasest kuulub Rein Taaramäe ametlikult Astana profimeeskonna koosseisu. Rattur on oma Facebooki leheküljel heitnud valgust detsembris tehtud tööle ning esitanud ka esialgse võistlusgraafiku.

"Uus aasta tõotab tulla huvitav, eelkõike tänu uuele meeskonnale ning huvitavale ja mulle suhteliselt uuele kalendrile," kirjutas Taaramäe

"Esialgne kätte antud plaan:
18.-22. veebruar Algarve velotuur Portugalis (varem osalenud 2011, 2014)
8.-15. märts Pariis - Nice (2009, 2010, 2011, 2012, 2013)
6.-11. aprill Baskimaa velotuur (2009, 2012)
28. aprill-3. mai Romandia velotuur (2009)
9.-31.mai Itaalia velotuur (osalused puuduvad)
2.-8. august Poola velotuur (osalused puuduvad)"

"Olen eriti ekstaasis ja ootusärevuses just Giro pärast, kuid samas on varasemad head mälestused ka kunagiselt Romandia velotuurilt, kus lõpetasin kokkuvõttes kolmandana. Poola tuur peaks ka igati kontimööda olema ja ka Algarvel ja Pariis - Nice'il olen varasemalt näidanud, et need mulle sobivad."

"Varasemast erinev on mulle veel see, et kui Prantsuse klubis hooag avati, siis pigistati sind kui sidrunit ja võidu tuli sõita igal nädalavahetusel, nüüd jäetakse aega ka taastumiseks, treenimiseks ja kõrgmäestiku laagrite jaoks ning arvan, et mulle sobib nii paremini. Tõsi, tiimi laagrites ma enne Girot oselda ei saa, sest alati on mul samal ajal laagriga mõni võidusõit, kuid omal käel tuleb laareid kindlasti ette võtta."

"Olen Astana treeneri plaani järgi juba terve detsembri trenni kühveldanud. Kui viimase laagri kohta mainisin, et miskit ebainimlikku pole, lihtsalt kogusime kilomeetreid, siis viimased 2 nädalat Monacos olen küll kõvemini harjutanud kui kunagi varem. Mitte et ma poleks varem 100h detsembris trenni teinud, kuid pea igas treeningus on ette nähtud erinevad intensiivsemad harjutused."

"Natuke on saps sees küll, et äkki saab palju, kuid samas on treener kogemustega ja professionaalne, kõik harjutused toimuvad täppistsoonides, mis selgitati välja viimase laagri spetsiaalse testi käigus. Harjutusi on küll palju olnud, kuid 150pulssi pole ma veel pidanud ületama, seega maksimumpotentsiaali kasutama ei pea, mis väldib ka ületreenimist."

"Muidugi plaan plaaniks, pead ju ahju ei pane kui treener käsib, eelkõike mängib rolli enesetunne ja see on olnud päevast päeva väga hea ning seega ise ma pidurit veel tõmmanud ei ole."

Uue aasta esimestel päevadel saabub Taaramäe ka veidikeseks ajaks kodumaale, et valmistuda 10. jaanuaril Hispaanias algavaks laagriks.