Eesti purjelaudur Ingrid Puusta (keskel) El Puerta de Santa Maria uusaastaregati autasustamisel.
Spordivaria
1. jaanuar 2015, 16:07

VINGE! Purjelaudur Ingrid Puusta tõmbas 2014. aastale joone alla vahva regativõiduga!

Esimese ja seni Eesti sportlasena Rio de Janeiro 2016. aasta suveolümpiakoha võitnud purjelaudur Ingrid Puusta lõpetas 2014. aasta vahva regativõiduga Hispaanias.

Andaluusia Purjetamisliidu poolt Cadizi haldusüksuse rannikul asuvas El Puerta de Santa Marias 27.-31. detsembrini korraldatud uusaastaregatil võitis Puusta üheksast võistlussõidust neli (sealhulgas viimase) ja finišeeris ülejäänud viies teisena, millega kindlustas üldkokkuvõttes kindla esikoha.

Teise koha saanud Valgevene esindaja Anastassia Valkevitš võitis samuti neli sõitu, aga üldplaanis Puustale sarnast stabiilsust näidata ei suutnud. Võrdluseks olgu öeldud, et 2014. aasta MMil, kus Puusta 23. kohaga Eestile olümpiakoha lunastas, sai Valkevitš 38. koha.

"Seilasin ühtlaselt tugevalt ja tegin vaid mõned pisivead. Sain suurepärase kogemuse, kuidas sõita laevastiku eesotsas ja kontrollida regati kulgu. See oligi mu eesmärk ja olen väga rahul, et see õnnestus täita. Olen väga rahul oma esitustega 2014. aasta jooksul. See oli mu karjääri parim aasta ning loodetavasti, ja arvestades pidevat arengut, tuleb 2015. aasta veelgi parem!" kommenteeris Puusta võistlust oma Facebook'i-lehel.

Lisaks Puustale võistlesid El Puerta de Santa Marias ka teised Eesti purjelaudurid, kes eelnevalt samas paigas kõik koos jõulupühade treeninglaagrit pidasid. Naiste seas sai Betti Vainküla regatil 8., Brigita Viilop 10. ja Triine Elisa Alling 12. koha (osales 13 naispurjelaudurit 6 riigist). Meeste seas pälvis Johannes Ahun 5. ja Rainer Kasekivi 9. koha (osales 14 meespurjelaudurit 7 riigist). Noorte-klassis sai Marcus Pertelson 7., Rasmus Pertelson 12., Viilop 18. ja Alling 20. koha (osales 23 noormeest ja neidu 5 riigist).

"Tänan ja õnnitlen ka kõiki teisi regatil osalenud Eesti purjelaudureid. Nad harjutasid jõulude ajal Hispaanias koos minuga ja see oli lõbus. Tugev tiimitunne ja Eesti purjelaudurite rohke esindatus on väga tore pärast pikka aega, mil treenisin ja võistlesin üksinda," kirjutas Puusta.