Justin Black.Foto: Internet
Korvpall
3. jaanuar 2015, 08:00

Andres Sõber uutest ameeriklastest: normaalsed tüübid, aga üks on pisut ümmargune (21)

Eesti korvpalli meistriliigas kohtuvad täna Saku suurhallis kell 17 karikavõistluste poolfinaali kordusetenduses BC Kalev/Cramo ja Rakvere Tarvas. Võrreldes toonasega peaks mõlema meeskonna puhul platsil nägema teistsuguseid koosseise.

Kui paberimajandus korda saab, teevad Tarva eest debüüdi ameeriklased Justin Black (188 cm) ja Julius Brooks (206 cm). Eile harjutasid nad meeskonnaga ja peatreener Andres Sõbra sõnul paistavad testitavad esmapilgul soliidsed.

"Tunduvad täitsa normaalsed tüübid. Kui saan neid kasutada, on neil loomulikult oluline roll, sest viis meest on ju puudu," viitas ta Sander Saare, Sten-Timmu Soku, Roberts Stumbrise ja Kaspars Ciprussi lahkumisele ning Mario Paiste reievigastusele. Vähemalt ülejäänud pallurid, sealhulgas karikavõistluste ajal seljavaevusega hädas olnud Juris Umbraško, on mängukõlbulikud.

Brooksi füüsilise vormiga jäi Sõber rahule, kuid Blacki puhul märkis, et too on pisut ümmargune.

Võimalik, et tegu ongi kevadel Morgan State’i ülikooli lõpetanud palluri tavapärase olekuga, sest USAs märgiti talle kaaluks tagamängija kohta muljetavaldavad 100 kilogrammi!

Kui kaks nädalat tagasi suutis Tarvas tänu Brandis-Raley Rossi viimaste sekundite tabamusele sisuliselt teise koosseisuga mänginud Kalev/Cramot 74:73 võita, siis nüüd peaksid võõrustajatel kaasa tegema kõik põhimehed, välja arvatud Frank Elegar. Küll peab mõneks ajaks korvpallist eemale jääma 19aastane Sten Olmre, kes vigastas teisipäeval kohtumises Pärnuga põlve.

Klubi pressiteenistuse teatel peab Olmre suure tõenäosusega ka operatsioonilauale minema. Vigastuse täpsem tõsidus ja pausi pikkus selgub lähipäevil.

190 cm pikkune Olmre on oma Kalev/Cramo debüüthooajal saanud Eesti liigas ohtralt mänguaega ja selle ka hästi ära kasutanud. Keskmiselt 23 minuti jooksul on ta kogunud 12,8 punkti, 2,7 lauapalli ja 1,7 resultatiivset söötu, sealjuures on Olmre visketäpsus olnud 66 protsenti.

Väiksema ülekoormusest tingitud pausi teevad Gregor Arbet ja EJ Singler. Mõlemat mängijat vaevavad põlveprobleemid. Tarva vastu löövad mõlemad veel kaasa, kuid lähiajal ootab mõlemat ees taastusraviperiood.

Elegari kannakõõlusele tehtav ravikuur kestab jaanuari keskpaigani. Kõige optimistlikuma ennustuse kohaselt võib keskmängijat platsil näha 11. jaanuari mängus Kaasani Unicsi vastu.