Kalev/Cramo alistas Rakvere Tarva 9 punktigaFoto: MATI HIIS
Korvpall
3. jaanuar 2015, 18:48

GALERII: Kalev/Cramo suutis alamehitatud Rakvere Tarvast võita vaid 9 punktiga (6)

Eesti korvpalli meistriliigas võitis Kalev/Cramo koduväljakul 89:80 Rakvere Tarvast ja jätkab kindla tabeliliidrina. Kalev/Cramo resultatiivseim oli Rain Veideman 22 punktiga, külaliste poolelt vastas Brandis-Raley Ross 24 punktiga.

Hoolimata sellest, et Tarval ei mänginud uued ameeriklased Julius Brooks ja Justin Black ning Mario Paiste, Martin Jurtom ja Moskva Dinamosse lahkunud Sten-Timmu Sokk, püsiti sisuliselt täiskoosseisu kasutada saanud Kalev/Cramo tempos esimesed 30 minutit eriliste probleemideta.

Esimene veerandaeg võideti 25:20 ja teise perioodi keskpaigas käristati vahe mitmel korral lausa 12 punktile. Poolajaks oldi veel ees 47:41. Seda tehti koosseisuga, kus pidevalt viibis väljakul kaks meest nelikust Robert Peterson, Siim Laur, Sander Ramul ja Tarva mänedžer Madis Šumanov. Keegi neist pole sellel aastal märkimisväärses rollis olnud. Pealegi sai algviisikus mängujuhi kohal olnud Andri Metsaru juba kohtumise alguses Martin Dorbekilt löögi silma pihta ja ei saanud enam platsile tulla.

Kalev/Cramo pääses ette alles kolmanda veerandaja lõpuminutel, kui Erik Keeduse kaugvise viis võõrustajad ette 61:60. Suurema osa otsustavast perioodist mängiti Kalev/Cramo 5-6 punktilises eduseisus ja suuremaks vahet käristada ei suudetudki.