Andres Sõber.Foto: MATI HIIS
Korvpall
3. jaanuar 2015, 20:42

Andres Sõber: Kalev/Cramot tabas vahepeal kriis, oleksime pidanud selle paremini ära kasutama (3)

Rakvere Tarvas kaotas Saku suurhallis Eesti korvpalli meistriliigas BC Kalev/Cramole 80:89, aga võitis hoolimata õhukesest koosseisust esimese poolaja 47:41 ja juhtis kuni kolmanda veerandaja lõpuhetkedeni. Rakvere peatreener Andres Sõber ütles pärast kohtumist, et mängijatele midagi ette heita ei saa.

"Eks me pingutasime nii palju kui jaksasime. Vastastel pole ilmselt meie vastu valmisolek kõige suurem ja neid tabas ka mingil hetkel kriis. Kui oleksime saanud selle paremini ära kasutada, oleks ehk pinget kauemgi püsinud," rääkis Sõber.

Tarvas sai kasutada vaid kolme põhitegija - Brandis Raley-Rossi, David Haughtoni ja Juris Umbraško - teeneid ja väljakul pidid rassima ka näiteks 18aastane Sander Ramul ning meeskonna mänedžer Madis Šumanov. Kaks ameeriklasest uut täiendust Julius Brooks ja Justin Black polnud veel Kanada ja USA alaliidult vabastuskirja saanud ja nende debüüt peaks olema 9. jaanuaril Valga vastu.

"Ma ei näe, et praegu midagi katastroofilist on. Loomulikult parem oleks, kui Sten-Timmu Sokk poleks Venemaale läinud. Loomulikult parem oleks, kui Kaspars Ciprussi põlv poleks nii haige olnud, et ta meilt ära poleks pidanud minema. Loomulikult parem oleks, kui mõni mees valet suitsu poleks tõmmanud. Loomulikult parem oleks, kui Valmo Kriisa Mario Paistele karikafinaalis põlvega vastu reit poleks pannud," ütles Sõber Tarvast lahkunute ja vigaste kohta. Lisaks jäi tänasest matšist eemale Martin Jurtom, kellele tegi häda valus põlv.