Alar Varrak (paremal).Foto: MATI HIIS
Korvpall
3. jaanuar 2015, 21:02

Alar Varrak: tänase kaitsega lüüakse meid Moskvas maa alla (13)

BC Kalev/Cramo võitis täna Eesti korvpalli meistriliigas Saku suurhallis Rakvere Tarvast 89:80, aga veetis suurema osa kohtumisest kaotusseisus. Kalev/Cramo peatreenerile Alar Varrakule valmistasid kõige suuremat muret kaitsemäng ja lauavõitlus.

"Mängime ülehomme Moskvas CSKA-ga. Peaasi, et mehed sinna oma kaitsejalanõud kaasa võtaksid, sest taolise kaitsega lüüakse meid maa alla. Ma ei ütleks, et me Tarvast alahindasime, kaks nädalat tagasi saime nende käest ju (karikavõistluste poolfinaalis) tappa," ütles Varrak. Kõige enam oldi hädas lõpuks 24 punkti toonud Rakvere liidri Brandis Raley-Rossiga.

"Esimesel poolajal ei saanud Raley-Rossi katjad temaga absoluutselt hakkama, oli tõeline ühemehešõu. Küsisin isegi ühel time-outil, et kas James Harden on Tallinnasse tulnud! Teisel poolajal panin teda võtma Erik Keeduse, kes sai juba paremini hakkama," selgitas Varrak.

Kalev/Cramol puudus täna ainukesena ravikuuril viibiv keskmängija Frank Elegar, aga temata on Kalev hoopis teine meeskond. "Ilma Frankita on lauavõitlus meile suur probleem. Kaotame selle sisuliselt kogu aeg. Räägime kogu aeg, mida oleks vaja parandada, aga trenniaega on ülivähe," lisas juhendaja. Täna võimutses lühikesekasvuline Tarvas lauavõitluses näiteks 39:32.

Kannakõõlusega hädas olev Elegar pole Kalev/Cramo ainus murelaps. Millalgi jaanuaris peavad nädalase pausi tegema ääremängijad Gregor Arbet ja EJ Singler. "Otsest spordivigastust kummalgi pole, aga arstid avastasid, et neil on põlvedes ülekoormus. Traumaoht on lihtsalt niivõrd suur, et millagi peab pidurit tõmbama," ütles Varrak.

Moskvasse sõidavad mõlemad igatahes kaasa ja seejärel otsustatakse, millal Arbetile ja Singlerile puhkeaeg antakse. Elegar on parimal juhul rivis nädala pärast.