Spordiblogi

Märt Roosna | Mida arvata Aivar Rehemaast? (32)

LISA KOMMENTAAR

kas10. jaanuar 2015, 11:21
Alaver oli teda juhendamas sel ajal,kui ta võitis juunioride kulla?Veerpalu ja Šmigun olid ju kah tol ajal laineharjal.Bernadski oli ka spordiarst neile....
saarlane6. jaanuar 2015, 14:20
Tõtt öelda ,mis te näägutate rehemaa kallal ..... jätke vana mees rahule... vanus ei ole oma teha ja sjukseid igiliikurit... nagu ronaldo ( 30. Aastaselt tuleb teine noorus) ta ei ole... ta oli suure potensiaaliga ( kuld juunioride mm-il) , aga ei olnud nii kõva nagu te lootsite. 32 aastaselt sa lihtsalt ei jõua 25 aastastega sammu pidada , küllgi võiks.mina soovitaks rehemaal nüüd peale seda hooaeg suusad varna panna ja tööle minna , ta enda huvides.
Ants Rannula5. jaanuar 2015, 09:10
1950 aastate keskel jõudsime sõita "laudadega" ja dopinguks oli liha ja hematogeen.
Imestama paneb see,et mõnel ila ripub rinnuni ja seda ei peeta "keemialaboriks".
Mõtetu on arvata ,et "sportlane" ei kasuta "taastusvahendeid".
Imetlen koduperenaist kes võidab "stipendiaate"!
n.755. jaanuar 2015, 09:10
Hr,Aivar võiks veel proovida mõnda muud spordiala,keha on treenitud,võibolla tuleb mõnel teisel alal hästi välja?(hüpped,jooksud).
Võiks küll6. jaanuar 2015, 00:42
taskupiljardit näiteks.
aga6. jaanuar 2015, 15:11
nojah5. jaanuar 2015, 08:01
Rehemaa mingu tööle! Tööd tehes on temast palju rohkem kasu!
Tom5. jaanuar 2015, 07:04
Võõra raha eest on ju tore reisida, sobiks endalegi.
troll5. jaanuar 2015, 09:23
Vaevalt pidevalt reisimine midagi ihaldusväärset on? Paar korda aastas küll, kuid pidevalt - tänan, ei.
Miki5. jaanuar 2015, 05:27
Rehemaa on nagu kartul !!! Suvel ja sügisel on ilus - tavleks tohletub, mis sobib ainult prügikasti viskamiseks.
Habe5. jaanuar 2015, 01:25
Cac, meie inimestel on lihtsalt haugi mälu....
2013 Fiemmes sel võistlusel kus Rehemaa sai 7. koha oli 8. Cologna.... seda, et Rehemaa sai MM 7. koha ei mäleta ükski kommentaator, kahjuks!?
5. jaanuar 2015, 21:48
Pime kana leiab ka mõne tera.
!!!!!!!!5. jaanuar 2015, 00:58
Kõrini sellest muinasjutuvestjast Rehemaast. Mingu tööle !!!
doktorihärra5. jaanuar 2015, 00:07
Seega üks maksumaksja panustab sinna aastas ümmarguselt ühe priskema lõunaeine raha. Minul sellest küll kahju pole- TEAD minul on küll kahju ja isegi mitte selle summapärast vaid mingite vedelate nuudlite asemel vääriks seda summat kasvõi Kelly Sildaru või mõni muu andekas sportlane või spordiala. lootusetu nuudli lugelauluks ei peaks maksumaksja küll isegi lõunasöögiraha kulutama sest riigifirma boss armastab teatud persoone
Siiani4. jaanuar 2015, 22:23
Pole midagi tulnud, ega ei tulegi, ehk 20 - 30 piirimaile, see ka lagi, mehel juba vanust ka,
Pidevalt tuleb ju noori ja andekaid peale, maailmas tipp tihe
Paraku kõik ei jõua tippu
No4. jaanuar 2015, 20:48
seda plahvatust mida te olete 15 aastat oodanud ei tule, no ei tule! Mida ta punnitab, võtku eeskuju Nurmsalust, kel samamoodi pidi annet olema, aga raha polnud piisavalt jne-loobus, kuigi südamel valus.
raamatupidaja6. jaanuar 2015, 07:06
Nurmsalu pidigi andetute pärast loobuma,raha anti murdmaa-ja laskesuusatamise mötetult suurtele koondistele.Kui keegi laskesuusajatest teeb hooaja jooksul mingi tulemuse,siis peetakse 10-t jopskit üleval.Nad oleksid nagu kokku leppinud,kes sel aastal treenib.
oige4. jaanuar 2015, 20:25
Õige, kõiki, kes midagi vähegi teevad, tuleb tõsiselt sõimata ja rahva rasvase viha alla panna! Ainuke "õige" on Veerpalu ja muidugi Alaver. Elagu Veerpalu, elagu ikka Alaver! Johhaidii! !
suusk4. jaanuar 2015, 20:23
Rehemaa kohta ei ütle midagi paha, mees teeb oma asja nii hästi kui oskab. rahvas ja suusafännid võiks võtta klapid silme eest ära. Eesti suusatamine elas 3 nime najal, ehk Šmigun, Veerpalu ja Mae. Kas seal oli ka midagi dopingulaadset mängus ei tea, ega taha ka oletada ega targutada, oli kuidas oli, kohus on oma otsuse teinud ja pole mõtet enam oletada. Kandepind on meil suur,aga kuldajastul üha rohkem noori hakkas tegelema suusatamisega, aga meil puudub see järgmine samm, mis teeb noorest sportlase, et täiskasvanute klassi astudes oelks ta konkurentsivõimeline, puudub raha ja taustajõud. Samuti ei tohi unustada inimresurss, etmeil pole igal ala andekaid võtta. Näiteks gerd Kanter, paar 3 hooaega veel maksimum ja ta lõpetab karjääri, ilmselt ei näe me järgmised 20 aastat sellisel tasemel kettaheitjat Eestis, kui siiski, võib olla kulub veelgi aega. Nii eduakt ja stabiilset. Müürsepa taolsit Euroopa tasemel tippkorvpallurit ka pole, kes võiks NBA pürgida, okei on Kangur, aga ta siiski samm madalamal. Miks ei ole Erki Noolele väärilsit mantlipäriajt või vähemasti meest, kes teeks suurvõistlustel stabiilselt 8200-8300p ja heal päeval ka heitleks medali eest, ometi on kergejõustik ja kümnevõistlus meil populaarne. Need on näited, mis tõestavad ,et tegeleda võivad sajad või tuhanded alaga,aga oleme väike riik ja üliandekaid on meil vähe. Me ei ole Norra, Venemaa või rotsi, kus igal aastal tuleb mõni talent esile ja riigisisene konkurents on meeletu suusatamises.
Mis puudutab Rehemaad, siis ilmselt on mehel ka meeletult ebaõnne olnud, ületreenitus, korraliku treeneri puudumine, kasvõi see kui 2009. Rehemaa sõitis terve hooaja stabiilselt 20-30 vahel ,sai Tour de Skil 18. koha ja tuli MM 10. kohale, pärast mida oodati,et uuel OM hooajal võib mees juba 10 hulka sõita igal distantsil. Siis tuli aga ületreenitus, Anatoli Šmigun pööras suurema tähelepanu Sporti naasnud Kristinale ja nii Rehemaa hooaeg läkski aiataha. Üliandekasks pole teda kunagi pidanud,aga potensiaali on. Aga eks suusatamine on ka selline ala, kus õnnel suur osakaal ja heal päeval võid õnnestumsie korral jõuda kõrgele kohale. Ehk on MM seekord õnne ka
Naabrimees4. jaanuar 2015, 19:47
Poisid ja tüdrukud rabasid trenni teha suvi läbi, tundus, et kogu Otepää suusatas sel mõnusal suvel!
Naabrile räägin kogu aeg, et kasvata liha luudele! Simonlatser rabas veel kõige rohkem, aga temast pole midagi kuulda? Üks ekslootus müüb korterit, niiet Tere Tulemast!
G4. jaanuar 2015, 19:15
Pole tema esituses ühtegi maailma tasemel üritust näinud. Kes ta üldse on? Ainult väga haiglane välimus mis on väga kauge sportlase omale. Kas ikka tasub treeningutele loota kui oled ise vedel nuudel???
mihkel4. jaanuar 2015, 19:14
Eesti suusaspordi kõige suuremaks puuduseks on treenerite teadmiste puudujääk. Ei taha öelda, et nad teevad tööd halvasti, aga tulemust ei ole. Meie noorsuusatajad on põhjamaade kaaslastele tulemustelt suhteliselt lähedal kuni 14 eluaastani, harva kuni 16 eluaastani. Põhjamaade noorte suusatamise võistlustel on juba aastaid teinud kõige paremad sõidud eakaaslast 2-3 aastat nooremad noortekoondislased. Peale seda areng peatub või muutub hoopis taandaarenguks.
Kindlasti ei tohi öelda, et noored ei taha trenni teha või ei suuda pingutada.
Enamuse Eesti paremate noorsuusatajate edu taga on lastevanemate ja koduklubi treenerite koostöö. Selline lähenemine aga ammendab ennast mingite treeningmahtudeni jõudmisel, va juhul kui lapsevanemaks on suusatamise professionaal. Uue põlvkonna noorsportlaste viimiseks põhjamaade paremate tasemele tuleb suusaliidul vaadata tõsiselt peeglisse ja tuua sisse põhjamaadest treenerid nii noorte kui juunioridega töötamiseks. Hetkel sellised inimesed Eestis puuduvad, kes saavad väita, et on suutnud viimastel aastatel mõne noore kasvõi juunioride vanuseklassi ilma taset kaotamata edasi viia. Mis juhtub juunioridest täiskasvanuks saamisel pole mõtet isegi mainida.
Hetkel on meie suusasport üks rahapõletamine. Isegi kui tehakse kõike südamega ja hästi, tehakse kahjuks valet asja, mis tulemust ei too. Mõni ere sähvatus on pigem reeglit kinniatv erand kui süsteemse töö tulemus.
troll4. jaanuar 2015, 20:41
Üleforseerimine tulemustele noorteklassis. Vanemate ja noortreenerite auahnus. Ühelt poolt mõistatav meie kaasaegses ühiskonnas. Korralik tasakaalustatud üldkehaline ettevalmistus jäetakse tegemata, kohe suunatakse tulemuse peale. Mingi tulemus noorteklassis tulebki, kuid piir tuleb ette. Kuna põhiettevalmistus on lünklik, siis seda on raske tagasi teha, kui mitte võimatu. Tipptasemel tulemuseni üldjuhul ei jõuagi. Enne mahtu juurde ei saa panna, tuleb vigastus See kõik on teada. EOK tegi vastava uurimuse ja jõudis just säärasele järeldusele. Vaadake ise http://www.sport.ee/sites/default/files/Uuringu%20kokkuv%C3%B5te%20Noorsportlaste%20tervisekontroll%...
Rehemaa4. jaanuar 2015, 18:53
ise tellis selle üllitise või, küllap on midagi südamesse läinud.
troll4. jaanuar 2015, 18:44
Rehemaa pole süüdi, vaid kannataja. Meid on ilmselt dopingu kinnimätsimise eest isoleeritud. Meiega keegi koostööd ei tee ja uusi teadmisi ei jaga. Vanadega ei jõua kuhugi.
Dj4. jaanuar 2015, 18:16
Sportlane teatrisse? Milleks neile lisakaristus?
Pets4. jaanuar 2015, 17:58
Jutt on loogiline, aga miks kõrvutada Rehemaad, Lessingu, Tobrelutsu ,Saue ja eriti veel Israeliga. Tobreluts ja Lessing sõidavad siiani punktikohtadele. Saue ei kasuta eelarve rahasi ja ikka on EESTI meistrikatel tegija. Rehemaa on aga jutupaunik. Enne hooaega lubab maa ja ilma kokku aga tegelikult ....
Busa4. jaanuar 2015, 17:42
Eks Mägi sõnavõtt autasu vastuvõtu j'rgselt paljastab tõe. Selle ühe poole reaalsuse. Millised valikud on suusatajate dünastilisest perekonnast pärit noorukil. Peamiselt suunatult üks. Vanemad teevad tööd, ja teavad sellega kaasnevat, väga hästi. Saavutatakse arvestatav sportli saavutustase kuid oodata maailmataset on ilmselgelt palju. Materjal lihtsalt ei vea välja. Eesti tippudest on vaid paar sportlast süsteemi produkt, ülejäänud ei kuulunud süsteemi, olgugi et nendega tehti süsteemset tööd.
Pealegi hinnatakse meil akselerantidest lootusandvaid noorsportlasi kes teevad oma tipptulemuse noorusliku ressursi toel tuleviku arvellt.
Mis te vingute, hea soojas toas kirjutada ja vinguda4. jaanuar 2015, 17:35
Ise ei seisa te, sitakesed, suuskade peal püstigi ja tervis pole enda teha PÜSIVUS VIIB SIHILE Kui ta tunneb,et suudab ja tahab, tuult tiibadesse
Sa Vinguja4. jaanuar 2015, 18:19
mine kooli ja õpi kirjutama! Rehemaa koht ongi soojas toas, sest suusarajal ta midagi korda saata ei suuda! Trenni peab tegema väljas-vot!!
Cac4. jaanuar 2015, 17:12
Kogu selle nähtuse taga pole midagi muud, kui ikka see sama häda (Eestis pole küllaldaselt spetsialiste-oskustöölisi) ehk see nähtus põhineb täpselt sellel samal nähtusel, et puudub spetsiifilisemat haritust ja õiget keerukamat (spetsiifilisemat) mõtlemist nõudvatel tegevusaladel edukus. Enamusel inimestest lihtsalt puudub oskus õigete mõttekäikudega mõtestada enda ümber olevat maailma, mis mõnedes avaldustes on nende jaoks lihtsalt üle jõu käivalt keeruline - nii nagu ka tippsport. See suusatajate kallal ilkumine on ju otseselt selle tõestuseks. Eestis harrastatavatest väga suurest osast spordialadest pole saadud kunagi ei MM, OM medaleid ega ilmselt hakata ka kunagi saam, ometi teritavad oma nürit keelt just suusatajate kallal paljud tugitoolisportlased, vaatamata sellele, et ilmselt on murdmaasuusatamine üks läbi aedage edukaim spordiala, kui maailma tasemega
võrrelda.
Inimene peab olema pehmelt öeldes debiilne, kui ta täiel rinnal sõimab netis sportlast, kes alles eelmisel aastal oli MM-il omalalal 7-es.
4. jaanuar 2015, 16:02
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
4. jaanuar 2015, 17:25
soovitangi ise sporti teha,siis on aimu,millest kommenteerid.