Jeremy Hill (32) ja D'Qwell Jackson (52)Foto: Reuters/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
4. jaanuar 2015, 23:15

NEEDUS JÄTKUB. Margus Hunt murdis korra, aga Cincinnati Bengals kaotas jälle (12)

Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals kaotas ameerika jalgpalli profiliiga NFL play-off'i avaringis võõrsil 10:26 Indianapolis Coltsile. Sellega on Bengalsi hooaeg läbi. Neljandat hooaega järjest tõusis tee püsti play-off'i esimeses mängus.
23:13
Ott Järvela

KIIRE ANALÜÜS CINCINNATI BENGALSI JA MARGUS HUNDI HOOAJALE

Enne mängu koosseise võrreldes oli selge, et Bengalsi šansid on väikesed. Nende esipüüdja A.J. Green ja universaalne ründemängija Jermaine Gresham pidid mõlemad mängu vigastuse tõttu vahele jätma. Lisaks kaotati esimesel poolajal võtmekaitsja Rey Maualuga. Kõike seda arvesse võttes pidanuks ülejäänud meeskond, eelkõige läbimurdja Jeremy Hill, end kõvasti ületama, et Coltsile korralik lahing anda.

Esimesel poolajal see tänu võõrustaja rollis olnud Coltsi sabistamistele ka õnnestus ning vaheajale mindi Coltsi 13:10 eduseisul, kusjuures teise poolaja esimese rünnaku õigus kuulus Bengalsile. Võimalust viigistada või juhtima minna aga Bengals ära ei kasutanud.

Kolmas veerandaeg kaotati 0:10 ja 10:23 kaotusseis võttis Bengalsil masti maha. Lõpuks kaotati 10:26. Kui eelnevatel aastatel oli pärast väljalangemist põhjust näidata näpuga mängujuhi Andy Daltoni suunas, siis tänavu mitte. Dalton ei mänginud halvasti, tal lihtsalt polnud mitme juhtmängija puudumise tõttu relvi, millega Coltsi salvata.

Bengals on nüüd neli hooaega järjest play-off'i jõudnud, aga kohe esimesel tõkkel kaotanud. Bengalsi peatreener Marvin Lewis on karjääri jooksul kaotanud kõik 6 play-off'is peetud matši, mis on NFLi rekord. Ainult Lewis ja Jim Mora on play-off'is null võidu juures saanud nii palju kaotusi.

Septembris kolme võiduga startinud ja Super Bowlile pääseja kandidaadi staatuse pälvinud Bengalsil tuleb järjekordselt tõdeda, et tehti korralik hooaeg – play-off'i jõuti NFLi ühtlaseimast ja tugevaimast, AFC konverentsi põhjadivisjonist – aga preemiat teenida ei suudetud. NFLi Play-off'is võitmiseks tuleb end ületada, teha midagi erilist. Seda Bengals ei suutnud.

Margus Hundi pälvis täna põhihooaja viimaste matšide valguses üllatavalt palju mänguaega ning sai teisel veerandajal koostöös Gino Atkinsiga kirja pool sack'i. Vaevalt annab see 0,5 sack'i aga põhjust hooajaga rahule jääda – usutavasti uskus Hunt, et pälvib tänavu rohkem mänguaega. Tõsi, eks novembri keskel saadud vigastus, millele järgnes ühekuuline mängupaus, ka kasuks tulnud.

23:12

MÄNG LÄBI! Indianapolis Coltsi rõõmupidu võib alata. Cincinnati Bengalsi üle saavutatud 26:10 võiduga jõuti NFLi veerandfinaali, kus kohtutakse Denver Broncos meeskonnaga.

23:02

Bengals jõuab teisel poolajal esimest korda vastase väljakupoolele (!) ja... kaotab palli! Väga tähenduslik.

22:54

Mängu lõpuni vähem kui viis minutit. Colts jätkuvalt 26:10 eduseisus. Bengals vajaks väga suurt imet, et siit veel tõusta.

22:38

Cincinnati Bengalsi fänn.

22:38

Ning Adam Vinatieri jätkab neljandal veerandajal sealt, kus ta kolmandal pooleli jäi. Bengals peatab küll Coltsi rünnaku, aga 53jardiline löögivärav pole Vinatieri jaoks probleem. Coltsjuhib 26:10. Mäng on sisuliselt tehtud.

22:36

Selle Adam Vinatieri (NFLi legendaarsemaid lööjaid) täpsest löögiväravast asus Colts mängu kolmanda veerandaja lõpus 23:10 juhtima.

22:33
LauriTankler

Mäng on superaeglane, überigav. ajakirjanikud siin pressiboksis haigutavad. Ja see oluline viimane veerand alles algas...

22:30
22:30

Bengalsi jaoks kohutava kolmanda veerandaja lõpetab Coltsi kaitse võimas läbimurre, mille tulemusel langeb murule Bengalsi mängujuht Andy Dalton. Veerandaeg kaotati 0:10, rünnakul ei suudetud korda saata mitte muhvigi ning neljanda veerandaja alustuseks tuleb pall Coltsile loovutada. Olukord on väga halb.

22:26

Ainuke hea uudis Benglasi jaoks on, et Coltsi rünnak lõppeb löögivärava (3 punkti), mitte touchdown'iga (7 punkti). Aga ka see on tegelikult halb uudis, sest Coltsi edu on nüüd 23:10 ehk Bengals vajab järelejõudmiseks kahte touchdown'i.

22:21
22:20

Cincinnati Bengalsi kaitsjad proovivad kuis oskavad, aga Indianapolis Coltsi mängujuht Andrew Luck (nr 12) leiab ikkagi avause, kuhu pall täpse sööduga sokutada. Colts juhib 20:10.

22:19

Eelmises kolmes play-off'is peetud mängus kaotas Bengals teised poolajad koguskooriga 6:44... Pärast Coltsi touchdowni on see skoor juba 6:51. Olukord ei paista Bengalsi jaoks ühestki otsas kena olevat.

22:11

TOUCHDOWN! Kahjuks Coltsi oma. Bengalsi kaitsemäng on mängujuhile avaldatava surve osas antud episoodis tavapärasest palju tugevam ning Coltsi mängujuht Andrew Luck tõsistes raskustes, aga meistrite tunnus on teatavasti end kõige keerulisematest olukordadest edukalt välja keerutada.

Luck seda teebki ja annab perfektse söödu, mille Colts realiseerib touchdown'iks, mis annab neile 20:10 edu. Coltsi rünnaku jooksul käis paaril korral väljakul ka Hunt, aga Indianapolise meeskonna ründeliin blokeeris eestlase alati eeskujulikult ära. Kolmandat veerandaega on alles poole jagu. Benglas vajab nüüd punkte.

22:04

Selline nägi Indianapolis Coltsi koduplats välja mõned minutid enne mängu algust. Ameeriklastele meeldivad suured asjad. Sealhulgas lipud.

 

Mandatory field-wide US flag before the game.

A photo posted by Lauri Tankler (@lauritankler) on

21:59

KAKLUS! Coltsi rünnak lõppes pärast mitut rumalavõitu karistust ja Bengalsi korralikku kaitset äralöögiga. Bengals saab palli tagasi, aga nurgakaitsja Darqueze Dennard sõidab ühele Coltsi mehele liiga intensiivselt kaussi ning tulemuseks 10jardiline karistus, mis tähendab, et Bengalsi rünnak algab vastase väravaalast mitte 80, vaid 90 jardi kauguselt.

21:56

Colts ründab ja Bengals kaitseb, aga taas veidi hõredamate jõududega. Kui esimesel poolajal kaotati vigastuse tõttu katva kaitseliini keskmine mees (middle linebacker) Rey Maualuga, kes praeguseks juba tsiviilriietes, siis nüüd sai haiget nurgakaitsja (cornerback) Dre Kirkpatrick. Mõlemad on kindlad põhikoosseisumehed ja Bengalsile väga vajalikud...

21:50

Cincinnati Bengalsi läbimurdja Jeremy Hill (nr 32) on mees, kes peab telekanali CBS ekspertide hinnangul meeskonda senisest rohkem vedama. Teise poolaja esimesel rünnakul usaldati pall talle korra, aga Hill edenes vaid kaks jardi, mis polnud piisav. Bengals loovutab rünnakuõiguse kiiresti Coltsile.

21:44

Telekanali CBS poolajastuudios võeti esimene poolaeg Bengalsi vaatevinklist kokku nii: "Bengalsi mängujuht Andy Daltonil lasuvad suured pinged, sest ta pole siiani play-off'is võitnud ainsatki mängu. Esimese poolaja põhjal on ta end kätte võtnud ja teinud korraliku mängu. Ei ühtegi valesöötu ega pallikaotust, õnnestumisprotsent soliidne ning mis kõige tähtsam - ta on söötudega üles leidnud neli erinevat püüdjat.

Aga et Bengals saaks oma kaitseliini töö lihtsamaks teha, peab läbimurdja Jeremy Hill meeskonda senisest enam vedama. Tema peab olema Bengalsi keskne ründemängija, siis on Cincinnatil võidulootust."

Lisaks rõhutati, et Bengalsil on olnud ka üksjagu õnne, sest Coltsi püüdjad on mitmed püütavad pallid maha pudistanud, misläbi on kõvasti punkte teenimata jäänud. "Colts mängib kiiresti ja mängujuht Andrew Luck on heas hoos. Aga palle ei tohi pillata. Bengals ei survesta Lucki piisavalt ja see on Coltsi võimalus."

Loe rohkem