Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
5. jaanuar 2015, 07:00

Rain Kask sihib kaugushüppes EMi normi (6)

Töö kõrvalt harjutav kaugushüppaja Rain Kask tahab täita sise-EMi normi 7.75, laupäeval Tallinnas toimunud legendaarse treeneri Aleksander Tšikini mälestusvõistlusel jäi tal sellest 14 sentimeetrit puudu.

Möödunud suvel Tartust Tallinna kolinud ja Harry Seinbergi juhendamisel harjutama hakanud Kask näitas head stabiilsust: tema kolm pikimat hüpet olid 7.61, 7.59 ja 7.58. Teiseks tuli Henrik Kutberg 7.58 ja kolmandaks Mihkel Saks 7.52ga.

"Tehniliselt mul veel ühtegi head hüpet polnud," rääkis audiitorina töötav Kask. "Pole kaua aega võistelnud, vajan kohanemiseks natuke aega. Treener ütles, et kuigi oleme hoojooksuga kolm–neli kuud vaeva näinud, ei ole tehtud töö loodetud tulemust andnud. Tema hinnangul on hoojooksus suur varu, peaksime selle veebruariks paika saama."

Kask vestles pärast etteastet ka Eesti kõigi aegade parima kaugushüppaja Tõnu Lepikuga. "Ta ütles, et täishooga kipun hüppama lakke," avaldas Kask. "Tal on õigus! Mul on vaja lennata natuke madalamalt ja 20 sentimeetrit tuleks kohe juurde."

Rasmus Kisel võitis 600 m jooksu Eesti juunioride siserekordiga 1.21,94 ja Richard Pulst 60 m 6,90ga.