LÖÖGIHOOS: Kaia Kanepi ühes talle õnnelikus mängupaigas, Brisbane’is. Pildil saadab Kanepi palli Andrea Petkovici väljakupoolele. Foto: AFP
Tennis
5. jaanuar 2015, 07:00

Kanepi Brisbane’is: 2012 – esikoht, 2014 – veerandfinaal, 2015 –? (3)

Eesti esireket Kaia Kanepi alustas uut tenniseaastat hästi, alistades Brisbane’i turniiri esimeses ringis maailma edetabelis 13. kohal asuva Saksamaa esindaja Andrea Petkovici 6:4, 5:7, 6:4.

Brisbane on olnud Kanepile õnnelik paik ning pole vaja imestada, et ta valib hooaja alustamiseks just selle võistluse. Kolme aasta eest sai eestlanna seal esikoha, mullu aga jõudis veerandfinaali, kus kaotas kõva lahingu järel venelannale Maria Šarapovale.

"Pat Rafteri väljak (Brisbane’i võistluskeskuse peaväljak – toim) tähendab eestlannale head jahimaad, ehkki ta ei võitnud otsustavat setti juba seisul 5:2 oma servilt," kirjutas turniiri koduleht Kanepi kohta. Ning meenutas, et eestlanna alistas 2012. aastal Petkovici veerandfinaalis ja liikus oma "brutaalse" eeskäe toel võiduni.

Võitu ei oodanud

Ka toona kuulus Kanepi asetamata mängijate sekka. Teekonnal finaali tuli lisaks Petkovicile murda maha samuti maailma 20 parema sekka kuulunud venelanna Anastassia Pavljutšenkova ja itaallanna Francesca Schiavone. Tiitlimängus loovutas Haapsalust sirgunud mängija slovakitarile Daniela Hantuchovale kõigest kolm geimi.

Koduleht jätkas Kanepi poolt pärast eilset mängu öelduga: "Olen väga, väga õnnelik. Ma ei oodanud midagi. Tahtsin vaid saada head mängu. Ja arvasin, et mida kauem viibin väljakul, seda parem mulle. Mu selg väsis mängu lõpuks, sest eelmise hooaja lõpus olid mul seljaprobleemid ning ma polnud pidanud kahe ja poole kuu jooksul ainsatki mängu. Aga see pole midagi tõsist."

Maailma edetabelis 51. kohal asuva Kanepi järgmise ringi vastane selgub alles täna, mil omavahel kohtuvad kvalifikatsioonist alustanud Lesja Tsurenko (Ukraina, WTA 92) ja Madison Brengle (USA, WTA 95). Võidu korral võib Kanepile veerandfinaalis vastu tulla serblanna Ana Ivanovic.

Eestlanna ei soovinud aga nii kaugele ette vaadata. "Sõltub ka sellest, kui hästi mängib teises ringis minu vastane, kuidas ma ise tegutsen ning kas on õnne või mitte. Kõik mängud on rasked," ei lähe ta esisaja lõpus asuvat mängijat kergelt võtma.

Lihtsaid vastaseid pole

Oma kodulehel mängu kommenteerides lisas Kanepi, et aasta alguses on oluline mängurütm kätte ja jalad tööle saada. "Mäng oli nagu mäng ikka, kord mängib üks paremini ja kord teine. Üldiselt arvan, et oli hea mäng – võit või kaotus on kinni väikestes asjades, sest mäng oli tasavägine."