Foto: Laura Oks
Talisport
5. jaanuar 2015, 07:00

Algo Kärp: jõudsin pingutada, enam ei pea muretsema (4)

Pärast terviseprobleemidega võitlemist Tour de Skil startinud Algo Kärp koges kahel esimesel päeval vastakaid tundeid: proloog ebaõnnestus, kuid teisel etteastel tegi ta vägeva tõusu.

Laupäeval Oberstdorfis sõidetud 4,4 km pikkuse vabatehnikas proloogi lõpetas Kärp 84. kohaga, kaotades šveitslasest võidumehele Dario Colognale 1.02,7ga. Eile tõusis Mati Alaveri õpilane 15 km klassikatehnikas jälitussõidus ligi 40 kohta ettepoole, finišeerides 47ndana.

"Laupäeval ei suutnud ma üldse pingutada – süüdi polnud lumi, rada ega ilm, ise olin kehv," arutles Kärp. "Aga ma ei olnudki väga nukker, uisus nagunii head tulemust ei looda. Klassikasõit andis seisundist täpsema ülevaate. Ja ma jõudsin pingutada, enam ei pea muretsema."

Meenutagem, et detsembri lõpus kimbutas Kärpi allergia, mis tõmbas organismi tühjaks. "Veel täpsema pildi vormist saan siis, kui olen oma Touri etapid läbinud ja Tšehhi maratoni ära sõitnud," märkis 29aastane sportlane, kes jätab Tour de Ski pooleli pärast Toblachi 10 km klassikat ning stardib pühapäeval Jizerska Padesatkal.

Eesti koondise liider Aivar Rehemaa on pärast suusatuuri teist päeva 57. kohal. "Proloogi 69. koht oli pettumus, täna jõudsin juba natuke pingutada," sõnas Anatoli Šmiguni õpilane eile. "MK-sarjas on nii, et kui satub olema veidi kehvem päev, siis on meiesugused mehed kohe protokolli lõpus."

Tour de Ski liidriks tõusis norralane Petter Northug, talle järgnevad kanadalane Alex Harvey (+5,6) ja rootslane Calle Halfvarsson (+10,8). Naistest juhib norralanna Marit Björgen, teine ja kolmas on tema kaasmaalannad

Heidi Weng (+1.01,2) ja Therese Johaug (+1.06,8). Sakslannast kahekordne olümpiavõitja Claudia Nystad kukkus eile nii õnnetult, et ta toimetati haiglasse. 36aastane sportlane kaotas ühel järsul laskumisel tasakaalu ning lõi pea tugevalt vastu jäist nõlva.

Täna on tuuril puhkepäev, homme on Val Mustairis kavas vabatehnikasprint.