Hispaania kõrgliiga 17. voorus alistas David Moyesi juhendatud Real Sociedad kodus 1:0 FC Barcelona.Foto: ANDER GILLENEA
Jalgpall
5. jaanuar 2015, 01:45

VIDEO JA GALERII: Man Unitedi peatreenerina põrunud David Moyes surus selili kuulsa FC Barcelona! (4)

2014. aasta kevadel Manchester Unitedi peatreeneri ametipostilt kinga saanud ja 10. novembril Real Sociedadi etteotsa asunud šotlane David Moyes kooris oma esimese tõeliselt suure skalbi Hispaania kõrgliigas, kui 17. voorus alistati 1:0 FC Barcelona.

Esimeses mängus pärast kahenädalast talvepausi jättis Barcelona peatreener Luis Enrique pingile nii Lionel Messi kui ka Neymari. Keskründajana mänginud Luis Suarezi toetasid äärtelt Pedro Rodriguez ja Munir El Haddadi. Enne avavilet liigatabeli 16. kohal asetsenud Sociedad asus juhtima juba kohtumise teisel minutil, kui Barcelona vasakkaitsja Jordi Alba lõi omavärava.

Messi sekkus 46. ja Neymar 58. minutil, aga ka nemad ei suutnud murda Sociedadi kaitset. Pärast Moyesi peatreeneriks asumist on Sociedad pidanud kaheksa mängu, millest viies pole neile väravat löödud. Kaitsest lähtuv taktika, mis Man Unitedis ereda leegiga läbi põles, on Sociedadi jaoks hoopis paslikum. Tabelis on tasapisi ülespoole rühitud ning pärast Barcelona alistamist asetsetakse 13. kohal.

Barcelona jaoks oli tegu hooaja kolmanda kaotusega. Lisaks on neil tabelis 12 võitu ja 2 viiki ehk täpselt sama saldo, mis Madridi Atleticol, kellega koos jagatakse 2.-3. kohta. Liider on täna Valenciale 1:2 kaotanud Madridi Real, kel üks punkt rohkem ja üks mäng varuks (kodus Sevillaga, mis mängitakse järele 4. veebruaril).