Üllar Kerde juhendas mõne nädala eest naiste karikafinaalis veel Tallinna Ülikooli.Foto: LAURA OKS
Korvpall
5. jaanuar 2015, 11:24

Hea uudis Raplale: Moskva Dinamo loobub Balti liigast

Mitte ainult Sten-Timmu Sokk - Üllar Kerde Moskva Dinamo peatreeneriks? (4)

Vana aasta lõpus tuli uudis Eesti korvpallikoondise mängujuhi Sten-Timmu Soku lahkumisese kohta Rakvere Tarvast ja siirdumisest Venemaa superliigas mängiva Moskva Dinamo koosseisu. Õhtulehe andmetel liitub klubiga teinegi eestlane - peagi peaks Dinamo peatreeneri kohused üle võtma Üllar Kerde.

Kerdega pole täna õnnestunud ühendust saada, kuid Õhtulehe allika kinnitusel värvati endine Eesti koondise juhendaja klubi peatreeneriks. Hooaja algusest töötas Kerde Tallinna Ülikooli naiskonnaga. Tolle võistkonna abitreeneri Kersti Sireli sõnul on Kerde praeguseks lahkunud Venemaale. "Mida ta seal teeb, peab täpsemalt küsima tema enda käest," lisas Sirel. TLÜ uueks peatreeneriks saab Janne Rits.

Eelmisel, 2013/14 hooajal aitas Kerde uueneva Dinamo süsteemi üles ehitada, töötades seal koolitaja ja noortetreenerina. Käesoleval hooajal oli ta seni klubi konsultandi rollis. Klubi ekspertide gruppi kuulub veel üks omaaegne Eesti koondise peatreener, 1982. aasta maailmameister Heino Enden.

Dinamol on suured ambitsioonid, klubi loodab järgmiseks hooajaks pääseda VTB Ühisliigasse. Superliigas on seni saadud 7 võitu ja 6 kaotust, kuid teine koht asub ainult kahe võidu kaugusel.

Dinamo kodulehel pole ei Kerde ega Soku värbamise kohta veel uudiseid, kuid ka mängija viibib juba Moskvas. Võimalik, et ametlike lepingute sõlmimine on praegu jäänud paberimajanduse ning jõulu- ja uusaastapühade taha. Sel nädalal tähistavad jõule õigeusklikud ning Venemaal on tänasest neljapäevani riigipüha - ka Dinamo klubi kontori telefonidel ei vastata.

Neil päevil peab Dinamo Iževskis (täna) ja Permis (neljapäeval) järjekordsed superliiga mängud ning klubi kodulehel tegi nendele mängudele eelvaate ja ilmselt ka juhendab meeskonda praegune peatreener Mihhail Solovjov. Samas märkis ta, et klubi loobub Balti liiga turniirist, sest treenimiseks jääb liiga vähe aega.

Ridade vahelt lugedes kuulub seegi Kerde käekirja juurde, sest mõne nädala eest Soku Dinamosse siirdumisest rääkides rõhutas Kerde, et seal saab koondise üks põhitegija lõpuks ometi vajalikul määral harjutada. Ta kõneles Dinamo käekäigust nõnda detailselt, et teda sai juba siis seostada peatreeneri ametiga. Enne jõule Kerde veel aga seda väidet ei kinnitanud.

Dinamo loobumine Balti liigast tähendab head uudist Rapla Tycole, kes võitles A-alagrupis liigas erandlikult osalenud Venemaa klubiga 4. ehk viimase edasipääsukoha eest. Kui Rapla ise viimaseid kohtumisi ei kaota ja Kedainiai Nevežis ei tee marulist lõpuspurti, pääseb Aivar Kuusmaa meeskond play-off'i.