Ettevalmistused laskesuusavõistluseks Veltins Arenal.Foto: CAROLINE SEIDEL
Talisport
5. jaanuar 2015, 15:02

Laskesuusatajad võivad aina enam kolida jalgpallistaadionitele

Aastaid on Gelsenkirchernis Veltins Arenal ja Moskvas Lužniki staadionil peetud omapäraseid laskesuusavõistlusi, kus lasketiir on viidud hiigelstaadionitele.

Üks selline peeti enne aastavahetust just Gelsenkirchenis, kus muidu Bundesligas mängiva Schalke 04 vutistaare võõrustavale Veltins Arenale kogunes laskesuusatippe tervitama 50 000 fänni. Murdmaasuusatamise sprinditeadet meenutaval World Team Challenge'is nime kandval võistlusel osales üheksast riigist üks mees ja naine, muuhulgas tegid kaasa tipud nagu Martin Fourcade ja Gabriela Soukalova. Esikoha sai aga Ukraina paar Valja Semerenko ja Sergei Semenov.

Viimaste aastate parimalt laskesuusatajalt Fourcade'ilt küsiti, kas trend võiks laieneda ka tema kodumaale Prantsusmaale. "See on idee, mis võib töötada ja veel parem, kui saaksime sellega ühendada ka teisi suusaalasid. Loomulikult ei saa seda teha igal pool, näiteks Pariisis, kuhu oleks nii palju lund raske transportida. Aga Lyonis või Grenoble'is... miks mitte. 50 000 inimesega staadioni me Prantsumaal vast täis ei saaks, aga 20 000 pealtvaatajat võime kohale meelitada küll," rääkis ta Prantsusmaa väljaande RMC vahendusel.

Võimalik, et sarnaseid šouvõistlused võivad toimuda ka Prahas, Helsingis ja Stockholmis.