Tallinna Flora ja Nõmme Kalju madistavad jalgpallihalli avakohtumisesFoto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
5. jaanuar 2015, 16:01

Reedel algaval halliturniiril võidule ei mängita (1)

Eelmisel aastal ristsed saanud Lilleküla jalgpallihalli siseturniir tuleb ka tänavu, kui 9. jaanuaril jooksevad esimestena väljakule Tallinna Flora ja Nõmme Kalju.

Turniiril osalevad kõik Eesti tippmeeskonnad: jaanuarikuus nühivad platsi meistri – ja esiliigaklubid, veebruaris astuvad väljakule madalamate liigade meeskonnad. Igas alagrupis on kuus meeskonda, kes mängivad kõik kohtumised kõigiga läbi.

Jalgpalliliidu avalike suhete juhi Mihkel Uibolehe sõnul on klubid turniiri suhtes jätkuvalt positiivselt meelestatud

"Hoolimata sellest, et talviseid treeningtingimusi on juurde tekkimas, siis teist sisehalli siiski pole ning minimaalsete kuludega kvaliteetseid treeningvõimalusi on klubidel hea kasutada. Kuna me ei mängi turniiril välja kohti ega tabeliseisu, võtab see klubidel pingeid maha ning nad saavad proovida erinevaid mängijaid," selgitas Uiboleht võistluse toimumist.

Seni on jalgpallihalli treeningvõimalusi kasutanud peamiselt Tallinna klubid Flora, Levadia, Infonet, Kalju ning TJK Legion, aga ka Kuressaare, Paide Linnameeskond ning hiljuti ka Sillamäe Kalev. "Väljaspool Tallinna asuvad võiskonnad saavad turniiril jõukohase vastasega mängida. Kuna võistkonnad on erinevates ettevalmistusfaasides, ei tasu tulemustele väga palju tähelepanu pöörata. Pigem võttagi seda, kui hooaja alguse loomulikku osa," sõnas Uiboleht.

Turniiri ajakava saab vaadata SIIT.