ÕnnetuspaikFoto: AFP/GETTY IMAGES
Talisport
5. jaanuar 2015, 22:25

ŠOKK: USA suusatajad hukkusid laviinis (13)

Kaks lootustandvat USA mäesuusakoondise liiget,  20aastane Ronnie Berlack ja 19aastane Bryce Astle hukkusid lumelaviinis, kui olid USA treeningbaasi lähedal Austria Alpides Soeldenis suusatamas. Lisaks sai laviinis neli inimest viga, vahendas USA mäesuusaliit.

USA järelkasvukoondisesse kuulunud Berlack ja Astle olid nelja teise suusatajaga laskumas Rettenbachi liustikul Austrias, kui neid tabas laviin. Tirooli regiooni politsei sõnul vallandus laviin tugeva lumesaju ja madalate külmakraadide koosmõjul. 

"Kahjuks ei olnud sel ajal nendega koos kedagi. Kui nad lõpuks leiti, üritasid inimesed neid välja kaevata," rääkis USA mäesuusakoondise peatreener Sasha Rearick kodumaisele meediale.

"Ronnie ja Bryce olid silmapaistvad suusatajad, kes olid oma ala vastu kirglikud," sõnas USA suusaliidu president Tiger Shaw järelhüüdes.

20aastane Berlack oli Vermonti mäesuusaakadeemia kasvandik ning ta oli kutsutud MK-suusatajate järelkasvutiimi, jõudes 2013. aastal peetud USA täiskasvanute meistrivõistlustel kiirlaskumises 11. ja ülisuurslaalomil 17. kohale. Pärast põvevigastust osales ta erinevatel FIS-võistlustel. 

Aasta noorem Astle oli samuti heade tulemuste tõttu äsja koondisesse kutsutud. 

Õnnetusele vaatamata otsustas USA mäesuusakoondis järgmisel MK-etapil Zagrebis Horvaatia siiski startida. "See on kõigile suur šokk. Kaks toredat poissi, sportlast, suusatajat. See on väga traagiline. Neil oli suur karjäär ees," sõnas järelkasvukoondise treener Patrick Riml.