OlümpiarõngadFoto: ODD ANDERSEN
Olümpia
6. jaanuar 2015, 11:45

LEPITAMISKATSE: Põhja-Korea võiks samuti olümpiamänge korraldada? (3)

2018. aastal Lõuna-Koreas Pyeongchangis toimuvad olümpiamängud võivad minna ka üle piiri Põhja-Koreasse! Gangwoni provintsi kuberner Choi Moon-Sooni plaani kohaselt võiks nii veenda Põhja-Koread olümpiamängudel osalema ning kahte riiki omavahel lepitada.

"Võiksime arutada Põhja-Koreaga lumelauavõistluste jagamist, võistluspaikade ehitamine ei võta palju raha," selgitas ta.

Ühtlasi ei soovi Põhja-Korea, kes on Lõuna-Koreaga siiani sõjaolukorras, olümpiamängudel üldse osaleda. Choi arvates aitaks mängude kaaskorraldusõigus neid veenda.

Choi ideed toetab ka 120 eri kodanikuühenduse grupist koosnev nõukogu, kelle väitel aitaksid olümpiamängud "ületada rahva 70 aastat kestnud jagunemise ja külma sõja ning avada ukse ühinemisele."

Kuigi Choi kardinaalne idee peaks esmalt saama ikkagi ka Lõuna-Korea valitsuse ning ROKi heakskiidu, on selle elluviimine üsna ebatõenäoline. Lisaks sellele, et Põhja-Korea viib jätkuvalt ellu tuumakatsetusi ning kahe Korea piiril on pidevalt intsidente, ähvardati hiljuti USA-d seoses kompanii Sony Pictures filmiga "Intervjuu" vastaste küberrünnakute ümber puhkenud sõnasõjaga vasturünnakuga, ähvardades rünnata Valget Maja, Pentagoni ja kogu USA mandrit.