Seni Knicksis mänginud J.R. Smith (palliga) liigub Cleveland Cavaliersi, Dion Waiters (3) aga Cavaliersist Oklahoma City Thunderisse.Foto: Tony Dejak
Korvpall
6. jaanuar 2015, 14:41

Kaks NBA tiitlijahtijat said vahetustehingus löögijõudu juurde

Korvpalliliigas NBA toimus läinud ööl suur vahetustehing, kus osalesid Oklahoma City Thunder, Cleveland Cavaliers ja New York Knicks.

LeBron Jamesile, Kyrie Irvingile ja Kevin Love'ile toetuv Cavaliers sai New York Knicksist tagamehed J.R. Smithi ja Iman Shumperti ning Thunderilt selle aasta drafti esimese ringi valikuõiguse. Valik läheb sel aastal Cavaliersile ainult siis, kui Thunder on põhihooaja tulemuste põhjal NBAs 12 parema meeskonna seas. Et seni on Thunder Kevin Duranti ja Russell Westbrooki vigastuste tõttu kogunud 17 võidu kõrvale koguni 18 kaotust, pole võimatu, et valik jääb ikkagi neile.

Thunder sai Cavaliersist tagamängija Dion Waitersi. Knicksile saadeti vastutasuks väiksema kaliibriga pallureid (Alex Kirk ja Lou Amundson Cavaliersist ning Lance Thomas Thunderist) ja Clevelandi 2019. aasta drafti teise ringi valikuõigus. Ilmselt lastakse Kirk ja Amundson kohe lahti.

Hooajale suurte lootustega vastu läinud Cavaliersil on vigastuste ja nõrga kaitsemängu tõttu koos pettumust valmistavad 19 võitu ja 16 kaotust. Õlavigastusega hädas olev 201 cm pikkune Shumpert peaks kaitset pisut parandama ning enigmaatiline, kuid andekas Smith suudab hea tuju korral lühikese ajaga palju punkte visata.

Waiters on sarnase profiiliga nagu Smith ja annab Thunderile ühe lisaskoorija, kellest ollakse varasematel aastatel puudust tundnud. Nüüd pole aga kindel, kuidas Waiters meeskonda sobitub ja kui suur roll tal olema saab.

5 võidu ja 32 kaotusega liiga viimaseks langenud Knicks vähendas aga palgafondi, et järgnevatel suvedel Carmelo Anthony kõrvale teisi staare meelitada.