Foto: Ekraanitõmmis
Jalgpall
6. jaanuar 2015, 15:55

VIDEO: Itaalia tipptiim üritas vastaseid erakordse taktikaga haneks tõmmata. Marko Kristal: treener on vist liiga palju NFLi vaadanud (3)

Maailma jalgpallimeedias pakub palju kõneainet Genoa Sampdoria peatreeneri Sinisa Mihajlovici eilne "avang" kohtumises oma kunagise koduklubi Rooma Lazio vastu. Nimelt kamandas serblane kõik oma väljakumängijad matši avavileks keskjoonele ritta - nagu ameerika jalgpallis - ning seejärel läks "totaalseks ründamiseks"!

Paraku läks Mihajlovici kurikaval plaan vett vedama ehk et midagi ohtlikku kummaline manööver edaga kaasa ei toonud. Lõpuks tõmmati "taktikale" selleski mõttes vesi peale, et Lazio võitis kohtumise 3:0 ning tõusis Serie A tabelis Sampdoriast mööda, kolmandaks.

"Küllap taotles Mihajlovic sellise ekstravagantsusega lihtsalt mingit üllatust või tahtis lihtsalt kohe mängu alguses jõuga ära suruda," kommenteeris Õhtulehele olukorda valitseva Eesti jalgpallimeistri Tallinna FC Levadia peatreener Marko Kristal. "Muidugi on olemas ka võimalus, et treener on lihtsalt liiga palju NFLi play-offe vaadanud."

Mängija ning treenerina tulest, veest ja vasktorudest läbi käinud Kristal ei suutnud oma karjäärist mingeid taolisi ekstravagantsusi (ei enda- ega vastasmeeskondade esituses) meenutada. "Muidugi, kui mängus lõpus oled kaotusseisus ja on vaja väravat lüüa, saadad ikka rohkem mehi ette, aga see on teine asi," nentis Kristal.

Paraku andis Kristal mõista, et Eesti jalgpalli meistriliigas (vähemalt Levadia esituses) "Mihajlovici avangut" võimalik näha ei ole. "Kui nad oleks teinud sellist asja viis korda ja neljal korral värava löönud, siis ehk võiks plaani võtta," muigas Levadia loots.