Wilfried Bony mängud Swansea eest on tõenäoliselt mängitudFoto: GLYN KIRK
Jalgpall
6. jaanuar 2015, 22:37

Man City tahab Swansea väravamasinat endale (1)

Valitsev Inglismaa jalgpallimeister Manchester City, kelle olukord ründajate osakonnas pole seoses Sergio Agüero ja Edin Džeko pidevate vigastustega just kiita, on pööranud uue väravaküti hankimiseks pilgu Premier League'i konkurendi Swansea suunas.

Nimelt on Swanseas toimetamas Elevandiluuranniku koondise ründaja Wilfried Bony, kes on sel hooajal löönud kõrgliigas 9 väravat, 2014.a kalendriaasta lõikes kerkis ta aga 20 tabamusega üldse kõige edukamaks. Lisaväärtuse annab Bonyle asjaolu, et ta saaks esindada Cityt ka Meistrite liigas.

Samas on 26-aastase väravamasina palkamisel ka paar konksu. Üks neist on see, et alles novembris pikendas ta Swanseaga lepingut, mistõttu on Walesi klubi peatreener Garry Monki sõnul nõus meest müüma vaid "astronoomilise" summa eest. Väidetavalt on jutt umbes 40 miljonist eurost, mis City jaoks oleks mõistagi vaid kommiraha, kuid Swansea jaos samas tõeline jackpot, sest kui Bony 2013.a Vitessest Suurbritanniasse saabus, maksti tema eest "vaid" 15,28 miljonit eurot.

Samas ei saaks Manchester City lähema kuu või pisut vähema jooksul Bony teenetega arvestada, kuna mees on Elevandiluuranniku koondisega Aafrika meistrivõistlustel.