Norra esiduo Petter Northug ja Martin Johnsrud SundbyFoto: GIUSEPPE CACACE
Talisport
7. jaanuar 2015, 12:05

Tour de Ski juhtkolmik kavatseb viimastel etappidel tiimitööd teha? (1)

Suusatajate mitmepäevatuuri Tour de Ski juhtkolmik - Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby ja Calle Halfvarsson - võib kuni pühapäevase lõputõusuni koostööd teha. 

Pärast tänast 10 km klassikaetappi toimub homme 35 km pikkune vabatehnikadistantsi jälitussõit, laupäeval sõidetakse eraldistardist 15 km klassikat ning pühapäeval võetakse ette ränkraske 9 km pikkune lõputõus.

Praegu juhib Northug Sundby ees 25,1 ja Halfvarssoni ees 27 sekundiga. Kui vahed on tänase klassikadistantsi järel samad, võidakse aga järgmistel etappidel tiimitööd teha. 

"Oleks tähtis, et mina, Petter ja Calle liigume koos. Kui me liigume kolmekesi eest ära ning paneme oma tugevused maksma, ei saa keegi meid enam kätte ning jagame kohad ära kolmekesi," sõnas Sundby NRK-le.

Selles, et ta norralast ja rootslast veenda suudaks, Sundby ei kahtle. "See pole probleem. See on lihtsalt mäng. See teeks meile kõigile head," arvas ta.

Northug lubas plaani üle järele mõelda, kuid nii ennatlikke järeldusi veel ei teeks. "Kui kõik jääks pühapäevale, jätaks Martin meid tõusu alguses maha ning me jääks Callega kahekesi. See on tal kaval plaan, sest ta on väga tugev. Vaatame, mis täna saab," sõnas ta.