Steven GerrardFoto: PAUL ELLIS
Jalgpall
7. jaanuar 2015, 20:14

Gerrard otsustas sammuda Beckhami jälgedes

Aasta alguses kinnitas Liverpooli kapten Steven Gerrard, et lahkub hooaja lõppedes klubist. Täna selgus, et inglase järgmiseks töökohaks saab aastatel 2007-12 David Beckhami koduklubiks olnud Los Angeles Galaxy.

34aastane poolkaitsja sõlmis Galaxy'ga poolteist aastat kestva lepingu, mis algab kehtima juulist. "Jahtisime Steveni allkirja agressiivselt ja ootame, et ta panustab klubi heasse käekäiku nii platsil kui ka selle kõrval," sõnas Galaxy president Chris Klein.

Gerrardi aastapalgaks Galaxy's on umbes 5 miljonit eurot, mis on poole väiksem tema praegusest teenistusest. Tõsi, palgale lisanduvad erinevad boonused ja prisked reklaamitasud. Aga kõik märgid viitavad, et Gerrard ei läinud USAsse raha teenima, vaid seiklema.

Poolkaitsja kasvatajaklubi Liverpool pööras talle uut lepingut mitte piisavalt aegsasti pakkudes selja ning Gerrard otsustas vältida vindumist ja sirge seljaga lahkuda. "Üks põhjus, miks Galaxy valisin, on nende edukus. Tahan oma kollektsiooni tiitleid ja medaleid lisada," sõnas Gerrard.

Galaxy'ga liitumine tähendab, et Gerrard lõpetab karjääri ilma Inglismaa meistritiitlita, mida tal Liverpooliga võita pole õnnestunud (ja kindlasti ei õnnestu ka tänavu). Väga lähedal oldi mullu, aga kolm vooru enne lõppu kaotati kodus Chelsea'le 0:2, kusjuures avavärava puhul eksis Gerrard jämedalt, ning meistritiitli napsas hoopis Manchester City.