Victor Valdes Foto: LLUIS GENE
Jalgpall
7. jaanuar 2015, 20:35

Man United ja Madridi Real hauvad suurt kombinatsiooni (2)

Inglismaa meedia kirjutas täna kindlas kõneviisis: Manchester United sõlmib lähipäevadel lepingu 2003-2014 FC Barcelona esiväravavahiks olnud Victor Valdesiga, mis viitab, et senine esiväravavaht David de Gea võib olla suvel siirdumas Madridi Reali.

Kui kevadel raske põlvevigastuse saanud Valdes sügisel tervenes, lubas Man Unitedi peatreener Louis van Gaal tal liituda klubi treeningutega. Valdesi ja van Gaali seob ilus minevik – just hollandlase käe all tegi Valdes 2002. aastal debüüdi Barcelona esindusmeeskonnas.

Valdes ja Man United sõlmivad esialgu lepingu käesoleva hooaja lõpuni. Praeguse esiväravavahi David de Gea kontraht kestab 2016. aasta suveni, mis tähendab, et suvel tuleb sõlmida uus või hispaanlase mängijaõigused rahaks teha. On avalik saladus, et Real soovib leida asendaja oma kauaaegsele esinumbrile Iker Casillasele ja näeb just de Geas ideaalset varianti.

Miks peaks aga Man United loobuma tänavu suurepäraselt mänginud de Gea’st ja asendama ta märgatavalt vanema Valdesiga? Sest Man United ja Real on heades suhetes ning kui Inglismaa klubi oleks nõus Realile müüma de Gea, ei saa välistada, et Real on nõus lubama Gareth Bale’il sobiva summa eest vastassuunas liikuda.

Säärane ahelreaktsioon sobiks kõigile peale töötuks jääva Casillase ja Dortmundi Borussia, sest Bale’ist jääva tühimiku kavatseb Real täita Saksamaa klubi ääreründaja Marco Reusiga.

Ning talvepausi veetvas Saksamaa kõrgliigas eelviimasel kohal paikneva Borussia kaotused ei kipu piirduma Reusiga, kes suvel väga tõenäoliselt Reali siirdub – Man United soovib juba talvel osta neilt ära Saksamaa koondise keskkaitsja Mats Hummelsi mängijaõigused.