Kristo Saage piirdus täna 3 punktiga, kuid see-eest jagas Eesti koondislane 7 resultatiivset söötuFoto: ALDO LUUD
Korvpall
7. jaanuar 2015, 21:16

Valgale Balti liigas kibe kaotus (3)

Korvpalli Balti liigas käisid täna väljakul kaks Eesti klubi. Esimeses kohtumises pidi Valga Maks&Moorits tunnistama kodusaalis Prienai 2-punktilist paremust.

Valga alustas mängu hoogsalt ning avaveerandi järel juhiti juba 13 punktiga 28:15. Edasi väljakuperemeeste hoog paraku rauges ning leedukad võitlesid end mängu tagasi.

Valga juhtis enne viimast veerandit veel kolme silmaga, kuid otsustav spurt jäi tegemata ning punkt-punkti heitlus kulges kuni lõpuvileni. Seitse sekundit enne kohtumise lõppu tabasid külalised kahest vabavistest ühe ning juhtisid 70:68. Valga sai veel võimaluse mäng lisaajale viia, kuid Kalvis Kruminsi sai kahepunktiviskel "kulbi" ning nii hooaja neljas võit Prienaile. Valga edukaim oli Jurijs Aleksejevs 21 punkti ja 9 lauapalliga.

B-grupi teises kohtumises sõitis TLÜ/Kalev külla Jekabpilsile. Kalevlased kaotasid avapoolaja 19:33 ning kogu mängu 30 punktiga 48:78. Kalevi parim oli Robertas Grabauskas 16 punkti ja 11 lauapalliga.

B-alagrupi tabelis on Valga (4/7) hoidmas neljandat kohta, Prienai (4/6) on otse nende selja taga viies. TLÜ/Kalev (1/9) on eelviimane ehk kuues, Jekabpils (8/2) aga kolmas.