Foto: Stanislav Moškov
Talisport
8. jaanuar 2015, 07:00

Algo Kärp: ma võinuks sõita 20 parema hulka! (17)

Eile Itaalias jätkunud Tour de Skil 10 km klassikasõidus parima eestlasena 40. koha saanud Algo Kärp oli nördinud, et suusad ei lubanud head vormi võimetekohaseks tulemuseks realiseerida.

"Praegu on mul selle hooaja parim seisund," rääkis Kärp. "Täna jäid MK-punktid suusa taha. Nad küll libisesid, aga pidamine oli hell ja läks kogu aeg kehvemaks. Pikkadel laugetel tõusudel lipsas suusk pidevalt tagasi."

Tegelikult liikus Kärp alguses hästi, esimese ringi järel oli ta 19. kohal. "Ma võinuks sõita 20 parema hulka," lausus Mati Alaveri 29aastane õpilane. "Lõpus suutsin jälle natuke liikuma hakata."

Kärp ei soovinud siiski Eesti hooldetiimile etteheiteid teha, sest kolmel mehel on kõvasti tööd ja nad annavad endast niigi parima. "Norralastel on väga palju abimehi, nad saavad suuska põhjalikult valida."

Eesti leeril oli Toblachis põhjust ka rõõmustamiseks. Möödunud suvel Otepääle elama kolinud Kasahstani esindaja Aleksei Poltoranin, kes harjutab Alaveri ja Andrus Veerpalu näpunäidete järgi, noppis etapivõidu.

Uisusuusaga rajale läinud ja paaristõugetega distantsi läbinud Poltoranin edestas teiseks tulnud venelast Jevgeni Belovi 0,5 ja kolmanda kohaga leppima pidanud norralast Martin Johnsrud Sundbyd 4,2 sekundiga.

Kärp kaotas kuulsale treeningukaaslasele 1.15,69ga. Aivar Rehemaa oli 70 lõpetajas hulgas alles 63. (+2.04,3), Raido Ränkel 64. (+2.05,4) ja Karel Tammjärv 65. (+2.05,9).

Tour de Ski pooleli jätnud Kärp stardib juba pühapäeval Tšehhis 54 km pikkusel klassikamaratonil. "Tuuriga ma rahule ei jäänud, protokollis head tulemust kirjas pole," põrutas Kärp esimese hooga. Ent lisas: "Rahulolu pakkus see, et vorm läks iga päevaga paremaks."

Suusatuuri üldliider on eile seitsmendana lõpetanud norralane Petter Northug, kes edestab Sundbyd ainult 1,5 ja Belovi 6,4 sekundiga.

Naiste 5 km eraldistardist klassikasõidu võitis norralanna Marit Björgen, kellele järgnesid kaasmaalannad Therese Johaug (+10,8) ja Heidi Weng (+13,1).