Nõmme Kalju peatreener Sergei Terehhov.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
8. jaanuar 2015, 13:52

Sergei Terehhov tutvustab olukorda Nõmme Kaljus – kes on tulemas, kes lahkumas, kuidas noored hakkama saavad? (3)

Jalgpalli Eesti meistriliigas mullu neljanda kohaga leppinud Nõmme Kalju meeskond peab reedel esimese hooaja-eelse kontrollkohtumise, kui jalgpalliliidu halliturniiril ollakse vastamisi suure rivaali Tallinna Floraga.

Õhtuleht uuris detsembri hakul Kalju peatreeneriks nimetatud Sergei Terehhovi käest viimaseid uudiseid Kalju koosseisu kohta (kes tulnud, kes lahkunud, keda proovitakse) ning päris, kuidas esindusmeeskonna ülendatud noormängijad seni hakkama on saanud.

Võrreldes 2014. aastaga ei jätka Kaljus mängimist Tihhon Šišov, Martin Vunk, Fabio Prates, Janar Toomet, Damiano Quintieri, Jarmo Ahjupera ja Felipe Nunes. Lepinguid pole sõlmitud ka vasakkaitsja Ken Kallaste ja keskkaitsja Mikk Reintamiga, aga esialgu harjutavad mõlemad mehed Kaljuga.

"Kenil on kindel tahe välismaale minna ja on ka pakkumisi. Aga praegu tahab ta taastuda vigastusest ja jõuda vormi, et siis vajadusel välismaale testima minna. Muidugi oleks mul peatreenerina hea meel, kui Ken jääks Kaljusse, aga saan tema välismaa-soovist aru. Reintam soovib samuti välismaale pääseda, aga kui see ei õnnestu, siis jääb ta võib-olla Kaljusse," selgitas Terehhov.

Kalevi spordihallis peetud aastalõputurniiril tegid Kalju särgis kaasa kolm uut tulijat – Erkki Junolainen (mängis mullu FC Floras), Artjom Dmitrijev (FC Infonet) ja Martin Ustaal (Paide Linnameeskond). Terehhov: "Dmitrijeviga on asjad põhimõtteliselt kokku lepitud ja ta on 2015. aastal Kalju mängija. Junolaineni ja Ustaali osas selgus puudub, vaatame ja mõtleme."

Pärast 2014. aasta hooaja lõppu käivitas Kalju jõulise noorenduskuuri ning ülendas esindusmeeskonna mitmed omad kasvandikud. Põhisatsi täieõiguslikud liikmed on nüüd väravavaht Sten-Marten Vahi, kaitsjad Märten Kuusk, Henrik Pürg, Martin Mägi, Henrik Kummer, Andry Liiva, poolkaitsjad Sören Kaldma, Erik Listmann ning ründajad Andre Järva ja Peeter Klein.

Kuidas peatreener Terehhov noortega rahul on? "Tahet on noortel kõvasti, aga eks meistriliiga tasemel tempoga kohanemine on esialgu raske. Tööd tehakse tublisti. Varem või hiljem pidanuksime noorenduse niikuinii tegema. Praeguse olukorra pluss on tahe, mida noored esindusmeeskonda toovad. Miinuseks kvaliteet, millega tuleb veel tööd teha. Arvan, et 2015 on noortele meistriliigaga kohanemisaasta," sõnas Terehhov.

Reedel algavat halliturniiri peab Terehhov kasulikuks ettevõtmiseks. "Saame heades tingimustes treeningmänge pidada ja võrreldes varasemaga kulub reisimise peale vähem aega (enne Lilleküla jalgpallihalli rajamist sõitsid Eesti tippklubid treeningmängudeks sageli Riiga või Soome – toim).

Treeningmäng küll, aga trenn on ikka trenn ja mäng on mäng. Jalgpalluri peas liiguvad mängu eel võrreldes trenniga ikka teistsugused mõtted. Tulemus iseenesest tähtis ei ole, aga kui vastas Flora, siis kaotada muidugi ei taha."

Tallinna Flora – Nõmme Kalju kohtumine halliturniiril algab reedel kell 19.15 Lillekülas. Sissepääs on prii.