Aivar RehemaaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
8. jaanuar 2015, 17:32

KÕVA PAUK: Rehemaa viidi pärast kukkumist Toblachi haiglasse uuringutele (30)

Eesti suusakoondise liider Aivar Rehemaa kukkus tänasel Tour de Ski etapil Itaalias Toblachis nii rängalt, et ta viidi uuringuteks haiglasse.

"Ma olen praegu Toblachi haiglas," ütles Rehemaa, kui Õhtulehe ajakirjanik pärast võistlust talle helistas. "Täna ma niisama kõrvale ei astunud, sattusin raskesse kukkumisse."

Seejärel pidi Rehemaa kõne katkestama, sest tema juurde saabus arst.

Pool tundi hiljem kirjutati 32aastane otepäälane haiglast välja ning ta sai dramaatilisest vahejuhtumist juba pikemalt rääkida.

"Täna startisime laines," lausus Rehemaa. "Kui olime jõudnud umbes 3,5 km kaugusele, siis tuli suur laskumine. Üks šveitslane hüppas mu tagant välja, pressis ette ja kukkus. Panin talle täiega sisse ja lendasin üle tema plakatitesse. Kui ma end üles ajasin, oli suusakepp otsast katki ja põlv veritses. End püsti ajades ütles šveitslane: sorri! Küllap mõistis, et tema oli tekkinud olukorras süüdi."

Ehkki Rehemaa sattus kehva seisu, üritas ta võistlust jätkata. Kuid viis kilomeetrit hiljem sai lõplikult selgeks, et nii on võimatu finišini pingutada. Parasjagu oli raja kõrval meditsiinipunkt ja Anatoli Šmiguni õpilane katkestas.

Rehemaa viidi haiglasse uuringutele. Kui ta oli kohale toimetatud, veeretati kiirabi ukse juurde ratastool. "Ütlesin, et nii hull lugu ka ei ole," märkis kahe aasta tagusel MMil seitsmenda koha saanud suusataja.

Pärast tund aega kestnud uuringuid lubati Rehemaa nii-öelda kodusele ravile. "Arst rääkis, et õnneks on luud terved, aga põrutus oli väga tugev," vahendas Rehemaa tohtri sõnu. "Ta pani veritsevale ja paistes põlvele salvi peale ning rõhutas, et kolm päeva ei tohi midagi teha. Koju jõudes lähen uuesti uuringutele. Loodan, et midagi hullu pole."