Kati Tolmoff on enda sõnul heas vormis.Foto: ARNO SAAR
Spordivaria
8. jaanuar 2015, 18:26

Kati Tolmoff ja Raul Must üritavad kodus turniirivõitu

Tänasest pühapäevani toimub Kalevi spordihallis sulgpalli Euroopa karikaetapp, kus saab teenida ka maailma edetabeli punkte.

Eesti esireketid Kati Tolmoff ja Raul Must soovivad võtta jackpoti. Naiste edetabelis eelmise aasta lõpus 95. kohale liikunud Tolmoffil pole pärast suurde sporti naasmist endiselt veel maksimumarv võistlusi täis ning kui tal õnnestub Tallinnas noppida esikoha eest antavad 2500 punkti, liiguks ta edetabelis 80. koha piirimaile.

Eelmisel kuul Roomas peetud veidi tugevama koosseisuga võistlusel poolfinaali jõudnud Tolmoffil on Tallinnas vormiliselt kolmas, sisuliselt aga teine asetus venelanna Olga Golovanova järel, sest üks edetabelis kõrgemal asuv mängija jäi viimasel hetkel tulemata.
Eestlanna hindab oma vormi heaks ja sihib esikohta. Ta peab esimese ringi mängu homme kell 13 sloveenlanna Maja Tvrdyga. Põhiturniiril mängivad ka Karoliine Hõim ja Kristin Kuuba.

Meestest on edetabeli 82. numbril Raul Mustal teine asetus soomlase Eetu Heino järel. Et mõne kuu pärast lähevad lahti Rio olümpia kvalifikatsioonivõistlused, vajab Mustki lisapunkte nagu õhku – saavutamaks valikperioodi alguseks võimalikult hea edetabelikoha. Tema kohtub avaringis homme kell 12.15 prantslase Yoann Turlaniga.

"Eesmärk on kodus võita, kuid konkurendid on kahtlemata tugevad. Paar nädalat tagasi olin kergelt vigastatud, kuid nüüd olen taastunud ja soovin anda endast parima," ütles Must.

Täna peeti kvalifikatsioonivõistlused ning ainsana läbis eestlastest sõela segapaar Mikk Järveoja-Helina Rüütel. Homne võistluspäev Kalevi hallis algab kell 9.