Mika Keränen. Foto: MARI LUUD
Jalgpall
9. jaanuar 2015, 12:51

Tartu kirjanik avaldas jalgpalli kihlveopettusest rääkiva raamatu (1)

Tartus elava soomlasest lastekirjaniku ja jalgpallifänni Mika Keräneni värskelt Eesti keeles ilmunud ja eeskätt noortele lugejatele mõeldud raamat "Väravajoonel" räägib loo jalgpalli kihlveopettusest. 

"See on spordiraamat ja mõeldud tegelikult kõigile," rääkis Mika Keränen portaalile jalgpall.ee. "Tahan juhtida noorte jalgpallurite tähelepanu sellele, et ükskord võivad ka nemad sattuda samasse olukorda nagu selle raamatu kangelane ja et nad oleksid selleks valmis. Seepärast oleks mul hea meel, kui just noored seda loeksid. Tahan, et noored jalgpallurid oleks kursis, kui neile tuleb päriselus sama situatsioon ette."

Keränen ütles, et mõte sellise raamatu kirjutamiseks tuli sellest, et mingil hetkel hakkas tal jalgpallifännina närvidele käima pidevad uudised Soomes ja Eestis toimuvatest kokkuleppemängudest.

"Tribüünidel tekkis selline tunne, et kas ausat mängu enam ei olegi. Nii leidsin, et kirjanikuna tahan sellel teemal kirjutada," märkis Soome noorte- ja madalamates liigades mänginud ning treeneri ja kohtunikuna tegutsenud kirjanik.

20 aastat Eestis elanud Mika Keräneni sõnul on raamatu süžee väljamõeldud - midagi konkreetset ei ole ta sellest kuulnud ning see ei haaku otseselt Eesti jalgpalli viimase aja arengutega ja siinsete kihlveopettustega.