Valmo Kriisa, Eesti korvpalli elav legendFoto: MARI LUUD
Korvpall
9. jaanuar 2015, 16:38

Igihaljas Valmo Kriisa valiti aasta kossutegijaks

Eesti Korvpallisõprade Selts (EKSS) valis 2014. aasta kossutegijaks Tartu Ülikool/Rocki meeskonna tagamängija Valmo Kriisa.

EKSSi liikmed valivad kord aastas kossutegijaks persooni või organisatsiooni, kes on aasta jooksul oma tegudega Eesti korvpalli tegemistes silma paistnud. Kokku valiti kossutegija välja pea 10 kandidaadi seast, lisaks Kriisale said märkimisväärselt hääli ka Tallinna Televisioon ja Delfi TV ning Eesti Korvpalliliit, kes kauples kõikide poolehoidjate rõõmuks Eesti koondise EMi alagrupimänge mängima Lätti.

"Valmo Kriisa on hetkel rahva lemmikspordialal tõenäoliselt suurim eeskuju. Vaatamata keerulistele lepingulistele suhetele klubiga on tema mängus endiselt näha pühendumust ja kirge, nii noored kui ka vanad peaksid tema ees mütsi kergitama,“ lausus konkursi eestvedaja Lauri Tarlap.

MTÜ Eesti Korvpallisõprade Selts asutati 2002. aastal ja ühendab korvpallist lugupidavaid inimesi. EKSS on võtnud oma peamiseks ülesandeks Eesti rahvuskoondise toetamise nii kodu- kui ka välismängudel. EKSS toetab rohkearvuliselt ka meeste rahvuskoondist tänavu Riias EMi alagrupimängudel.