Yaya Toure Aafrika parima mängija auhinnagaFoto: PIUS UTOMI EKPEI
Jalgpall
9. jaanuar 2015, 16:55

Yaya Toure tegi Aafrika jalgpalliajalugu

Lõppenud aasta Aafrika parimaks jalgpalluriks valiti neljandat korda järjest Elevandiluuranniku koondise ja Manchester City keskväljamaestro Yaya Toure, kes tegi sellega ühtlasi ka Musta Mandri vutiajalugu - kunagi varem polnud keegi seda auhinda neljal järjestikusel aastal võitnud.

Tõsi, neljal korral on Aafrika parima mängija tiitliga pärjatud ka Kameruni elavat legendi Samuel Eto'o-d, kuid tema auhinnad pole tulnud järjestikustel aastatel.

Yaya Toure lõi möödunud hooajal Premier League'is 20 väravat ning tema rolli City tiitlivõidus on võimatu üle hinnata. Samas suvine MM-turniir läks Tourel ja Elevandiluurannikul aia taha, kui piirduti üksnes alagrupimängudega.

Tourele järgnesid 2014.a Aafrika parima mängija valimisel Gaboni ja Dortmundi Borussia ründaja Pierre-Emerick Aubameyang ning Nigeeria ja Lille'i väravavaht Vincent Enyeama. Aafrika parimaks koondiseks valiti MMil südilt esinenud Alžeeria, parima noormängija tiitel läks samuti just Kõrberebaste mängujuhile Yacine Brahimile, kes igapäevaleiba teenib FC Portos.