TÜ/ROCK VS KALEV/CRAMOFoto: MARI LUUD
Korvpall
9. jaanuar 2015, 20:51

REPORTAAŽ | Rabe Rock alistas suures vastasseisus väsinud Kalev/Cramo (8)

Eesti korvpalli meistriliigas peeti tuline lahing kahe suure - koduväljakul mänginud Tartu Ülikool/Rocki ja külla sõitnud Kalev/Cramo vahel. Seekord jäi 66:54 peale Rock, kes oli seekord Kalevist lihtsalt jõuga üle.

Kohtumise alguses oli tunda, et rohkem energiat jagub Rockil, kes läks mitmel korral 7-8 punktiga ette, aga lasi Kalevi kogu aeg paari punkti kaugusele tagasi. Silmanähtavalt oli tahet täis Rocki leedulasest mängujuht Augustas Peciukevicus, kes kulpis nii pikkade kui lühikeste kalevlaste viskeid igasse ilmakaarde.

Ebaõnnestunud esimese poolaasta jätkuks ei suutnud Peciukevicius aga korvile absoluutselt pihta saada. Nii ei saanudki kumbki meeskond head rütmi sisse, sest kui Rock tuli kohtumisele ligi kolmenädalaselt mängupausilt ja oli oodatult rabe, siis Kalev/Cramo igavesti kestev raske graafik on neilt kõvasti mahlu välja imenud. Pealgi puudusid Kalevil põhitegijatest Frank Elegar ja Gregor Arbet. Poolajaks juhtis Rock 30:27.

Kolmandal veerandajal tegelesid mõlemad tiimid rohkem jooksude tegemise kui sisse viskamisega ja eriti hädas oli Kalev/Cramo. Periood Rockile 14:10 ja seega said tartlased otsustavale kümnele minutile vastu minna 44:37 eduseisus.

Viis-kuus minutit enne lõppu tabas lõpuks ka Peciukevicius ja leidis kaasmaalase Karolis Petrukonisega mitmel korral rünnakul hea klapi. Taaskord näitas suurepärast viskekätt enne mängu Eesti korvpallisõprade seltsi poolt aasta tegijaks kuulutatud Valmo Kriisa kes tabas neli kaugviset. Nii saigi Rock 4.42 enne mängu lõppu juba 56:44 ette.

Lõpuminutitel sai Kalev pisut lähemale, kuid mitte piisavalt. seega sai Rock suure konkurendi üle 8 kuu esimese võidu ja läheb nüüd vastu teisipäevasele euromängule Frankfurti Skylinersi vastu.

Punktiviskajad:
Rock: Kriisa 12, Talts 11, Peciukevicius 9, 7 rs, 3 bl, Petrukonis 8, Sokk 8, Dorbek 7, Eichfuss 7, Kurbas 4, Doronin 0
Kalev: Veideman 13, Hallik 11, Machado 10, Freimanis 8, Kupšas 6, Škele 4, Keedus 2, Kajupank 0, Kitsing 0