Brent Lepistu tegi koondisesärgis debüüdi detsembri lõpus KatarisFoto: MERILI LUUK
Jalgpall
10. jaanuar 2015, 17:02

Kaitseressursside Amet: jalgpallurid kutsuti tavateenistusse väärteomenetlusest pääsemiseks (10)

Jalgpallurid Brent Lepistu, Martin Kase ja Johannes Kukebal teenivad praegu aega Võru Kuperjanovi pataljonis, kuna noormehed ei pääsenud eelmisel aastal spordirühma. Õhtuleheni jõudis ka Kaitseressursside Ameti (KRA) selgitus, mida eilse tööpäeva lõpuks kahjuks saada ei õnnestunud.

Vutimehi üritati jalgpalliliidu ja Eesti Olümpiakomitee koostööl saada spordirühma 2014. aasta kevadel, ent kuna esialgne nimekiri oli koostatud juba aasta algul, lükkas KRA seekord taotluse tagasi. Seejärel otsustati, et vutimehed võiks alustada oma kaitseväeteenistust tänavu suvel või sügisel, kui spordirühm komplekteeritakse, ent kahjuks läks selle aja jooksul mööda aeg, mil mängijad pidanuks kutse järgi aega teenima minema.

 "See tähendab aga, et me peame nende suhtes algatama väärteomenetluse. Noormeestega sai kokku lepitud, et väärteomenetlust me ei alusta, juhul kui poisid kohe järgmise kutsumisega kenasti ajateenistusse lähevad. Seda nad ka lubasid. 5. jaanuaril sõitsid nad aega teenima Võrru Kuperjanovi pataljoni ja neil ei olnud mingeid pretensioone," vastas KRA avalike suhete nõunik Anne Osvet.