Scott Machado püüab üle mängida Kristjan Kanguri eelmise hooaja klubikaaslast, nüüd Unicsisse kuuluvat Curtis Jerrellsit.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
11. jaanuar 2015, 18:37

REPORTAAŽ | Kalev/Cramo püsis Unicsi vastu mängus ühe poolaja (2)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna hullumeelseim kuu VTB Ühisliigas - järjest mängitakse viie suursoosikuga! - jätkus 69:84 kaotusega Kaasani Unicsile. Kui esimesel poolajal püsis Eesti meister mängus, siis pärast vaheaega näitasid külalised, miks nad alustasid hooaega Euroliigas.

Kalevil kulus skoori avamiseks üle kahe minuti, aga ka Unicsil oli selleks ajaks Keith Langfordi kolmest vabaviskest kirjas ainult kolm punkti. Järgmised viis minutit möödusid umbes samamoodi nagu nädala alguses esimesel veerandajal Moskvas CSKA vastu. Kalevlaste enam-vähem iga rünnak lõppes korviga, kuid vastane ei jäänud ka kaugele.

Rain Veideman viskas kiirelt kolm korvi, kuid Unicsi poolelt vastasid Langford (esimese veerandiga 10 punkti) ja James White (8). Väikesele vaheajale mindi külaliste 22:21 eduseisul, võõrustajaile oli Rolands Freimanis toonud 7 ja Veideman 6 punkti.

Ka teisel veerandil kulus sisseelamiseks natuke aega, seejärel aga kombineeris Läti tandem Armands Škele-Freimanis kolm korvi ja viis Kalevi ette 28:25. Jätkus tasavägine mäng, kus kord juhtis üks, kord  teine. Kalev jäi korvidieedile, ent Scott Machado ja Škele läbimurretel sooritatud imevisked aitasid paaril korral hädast.

Sireen kõlas Unicsi eduseisul 41:37, ehkki 41:40-st jäi väga vähe puudu, sest Veidemani poolelt platsilt sooritatud vise tuli napilt rõngast välja. Langford näitas, miks talle palju raha makstakse - mehe arvel olid omade peaaegu pooled punktid (19). White jätkas 8, Anton Ponkrašov ja Viktor Sanikidze 6 punkti peal. Samas oli Curtis Jerrellsi punktiarve avamata. Kalev: Freimanise arvel oli 9, Škelel 7, Veidemanil ja Mindaugas Kupšasel 6 silma. Machadol lisaks 5 punktile juba 7 korvisöötu.

Unics pani teise poolaja alustuseks sisse järgmise käigu ja tegi perioodi keskpaigaks sisse kahekohalise vahe - 52:41. Asjad ei läinud paremaks ka järgmise viie minuti jooksul ning Tatarimaa esindus näitas, miks nad on nii Ühisliiga kui ka EuroCupi ühed suuremad soosikud - 66:52. Päevatöö teinud Langfordi arvel oli 24 ja White'il 14, kalevlastest Veidemanil, Škelel ja Freimanisel 9 punkti.

Viimase veerandi alguses kärises vahe kiirelt paarikümne silmani ja edasine oli vormistamise küsimus. Kalevlastest jõudsid kahekohalise arvu punktideni Freimanis (19), Veideman ja Machado (mõl 11), Unicsi edukaim oli 24 punkti visanud Langford.

Unics (9 võitu, 4 kaotust) hoiab liigatabelis 4. kohta, Kalev/Cramo (5/9) on 11.