Lionel Messile anti enne kohtumise algust üle auhind selle eest, et temast sai sügisel Hispaania kõrgliiga kõigi aegade resulatiivseim mängija.Foto: LLUIS GENE
Jalgpall
11. jaanuar 2015, 23:39

FOTOD JA VIDEO: Neymar, Suarez ja Messi kõik skoorisid ning Barcelona alistas Atletico! (5)

Hispaania jalgpalli kõrgliiga 18. vooru keskses mängus kohtusid FC Barcelona ja Madridi Atletico ehk liigatabeli teine ja kolmas meeskond. Sisekriisis sipelnud Barcelona hajutas 3:1 võiduga teda rõhunud pilvitust.

 

 

23:58

FC Barcelona võitis igati teenitult. Esimesel poolajal mängis Kataloonia au ja uhkus erakordselt head jalgpalli. Teisel enam mitte nii head, aga ikka päris head. Atletico vastupanu oli teisel poolajal igati asjalik, aga esimesega jäeti endale vallutamiseks liiga kõrge mäetipp. Punktivahed on siiski väikesed ja kõik on jätkuvalt võimalik. Barcelona sooritas 17 pealelööki (neist 7 raami) Atletico 5 (3) vastu.

23:55

Mäng on läbi. FC Barcelona alistas Madridi Atletico 3:1!

23:54
23:52

Lionel Messi 3:1 värav liikuvas pildis:

23:50

Barcelona mõne minuti pärast kohtuniku lõpuvile näol ametliku jalõpliku kinnituse saav võit tähendab, et liigatabeli näeb nüüd välja selline:

1. Madridi Real 42 punkti (17 mängust)
2. FC Barcelona 41 (18)
3. Madridi Atletico 38 (18)
4. Sevilla 36 (17)
5. Valencia 35 (18)

23:49

VÄRAV! Lionel Messi viib FC Barcelona 3:1 juhtima! Mäng on tehtud!

Atletico lõpusurve on läbi, sest sellest pole enam kasu. Messi lööb esmalt Rakitici söödust väga labaselt mööda, aga Atletico kaitsja jalast põrkab pall kohe argentiinlase ette tagasi ning välkkiire reaktsiooniga saadab ta selle Atletico võrku. Barcelona võit on selge.

23:46

Koos üleajaga on lõpuvileni umbes 10 minutit ning Atletico suudab Barcelonale muret valmistada. Kui palli vallatakse, siis tehakse sellega häid ja efektiivseid asju. On teenitud ka mõned standardolukorras, mis teatavasti Atletico leib. Barcelona paistab natuke väsinud olevat, aga palju pole jäänud vastu pidada. Samas, kui Barcelona seda mängu ei võida, on nad enda peale ikka väga-väga tigedad.

23:41

Fotomeenutus avapoolaja veriseimast hetkest, kui mõned minutid varem Barcelona 1:0 juhtima viinud Neymar näitas tervele maailmale oma sokki, mida ehtis tema enda punane veri.

23:39

Hetk, kui Madridi Atletico ründaja Mario Mandzukic realiseeris 57. minutil penalti ja vähendasmeeskonna kaotusseisu 1:2 peale. Praegu, kui käimas 79. minut, on seis jätkuvalt sama ehk avapoolajal kohutavalt halvasti mänginud Atleticol jätkuvalt võimalus.

23:37

Nou Campil viibiv BBC ajakirjanik Andy West: "Ivan Rakitici atleetlikkus ja energia on olnud väga tähtsat FC Barcelona võimes hoida Atleticot tugeva surve all. Vägisi tekib mõte, kas tänase mängu põhjal otsustab peatreener Luis Enrique, et tema poolkaitse nurgakiviks peab olema Rakitic ja mitte Xavi Hernandez, kes on olnud suurepärane jalgpallur, aga ei suuda enam füüsiliselt tempoga kaasa minna ja leiab end sageli toimuvat kõrvalt vaatamas."

23:31

FC Barcelona keskkaitsja Gerard Pique duell Madridi Atletico kolleegi Diego Godiniga.

23:30

Atletico peatreener Diego Simeone tegi 68. minutil oma esimese vahetuse, kui võtab välja Gabi ja saadab platsile ründaja Fernando Torrese.

23:24
MisterChiping

FCB 2-1 ATM (Mandzukic 57') - Messi has conceded a penalty for the first time in his professional career (547 matches for club & country)

Lionel Messi polnud enne mõned minutid tagasi Barcelona karistusalas juhtunut oma profikarjääri jooksul mitte kordagi penaltit põhjustanud. Ajalooline hetk!

23:22

Madridi Atletico prantslasest ründaja Antoine Griezmann tegi mängu eel sooja kandes T-särki kirja "Je suis Charlie".

23:21

Atletico värav ja penalti-olukord liikuvas pildis.

23:19

VÄRAV! Atletico vähendab kaotusseisu 1:2 peale!

Madridi Atletico saab penalti, kui Lionel Messile fikseeritakse viga olukorras, kus ta ilmselt varbaga Jesus Gomez Duartet tõesti tonksas. Atletico mängija võimendas kontakti tohutult üle, aga kohtunik andis penalti. Otsus, mis ei ole vale ega õige. Penaltit asub lööma Mario Mandzukic, kes kõmmutab selle jõuga värava katusesse ja Atletico on mängus tagasi!

23:06

Nou Campil viibiv BBC ajakirjanik Andy West: "Kui Lionel Messi proovib tõesti peatreener Luis Enrique vallandamisele kaasa aidata, siis ei saa ta praegu küll selle ülesandega kuigi hästi hakkama. Messi on mänginud suurepäraselt ja üldiselt võttes oli see pika puuga FC Barcelona kõige organiseeritum, distsiplineeritum ja pühendunum 45 minutit terve hooaja jooksul. Võib-olla ka selle ja eelmise hooaja kokkuvõttes. Atletico saab ainult paremini mängida ja ilmselt teisel poolajal seda ka teeb."

23:06

Teine poolaeg on alanud!

22:59

Barcelona 2:0 värav liikuvas pildis.

22:58

Olukord, mis lõppes Mario Mandzukici kollase kaardiga. Kired, nagu näha, lõõmavad mõlemas leeris. Lisaks Mandzukicile sai esimesel poolajal hoiatuse ka Atletico vasakkaitsja Jesus Gomez Duarte. Barcelonal seni kaarte ei ole.

Loe rohkem