Peeter Kümmel 2012. aasta Otepää Mk- etapil. Mis juhtub tänavu?Foto: TAIRO LUTTER
Spordiblogi
12. jaanuar 2015, 11:00

Pluss, miinus ja ennustus | Lessing, jalgpallurid ajateenistuses ning eestlaste punktikohašanss kodusel MK-l

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 12. jaanuari valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS | Laskesuusataja Roland Lessing tõi suusatalve veidikenegi päikest, tulles Oberhofi MK-etapil esikümnesse. Sprindis 7. koha ning ühisstardiga sõidus 15. koha teeninud Lessing suutis 12kraadises soojas ja keerutavas tuules näidata muljetavaldavat kiirust, kaotades hetkevalitseja Martin Fourcade'ile sprindis ühe möödalasuga 30,3 sekundiga. Nagu ütles koondise peatreener Janno Prants: 36aastane Lessing on võimas ja vintske vana!

LÄINUD NÄDALA MIINUS | Eesti jalgpallurid Brent Lepistu, Martin Kase ja Johannes Kukebal asusid 11 kuuks aega teenima Võru Kuperjanovi pataljonis, kuigi EOK ja Jalgpalliliit olid üritanud neid suunata spordirühma. Kevadel antud taotlus lükati Kaitseressurside ameti poolt tagasi ning kuna uut spordirühma ei komplekteerita, aga aeg vajab teenimist, pidid mängijad väärteomenetluse vältimiseks 5. jaanuarist kaitseväkke minema. Kes võtab vastutuse?

ALANUD NÄDALA ENNUSTUS | 75% on tõenäosus, et Peeter Kümmel on ainus Eesti suusataja, kes tuleb kodusel Otepää MK-etapil punktikohale. Teiste sportlaste õnnestumisse Õhtuleht seniste soorituste puudumisel ei usu.

TAIRO LUTTER