Saskia Alusalu Tšeljabinski EM-areenil pärast oma etteaste lõppu taastumisringil. Foto: ERAKOGU
Talisport
12. jaanuar 2015, 07:00

Alusalu EMil 17. kohal, kuid tehnikaga hädas (2)

Saskia Alusalu ei suutnud Venemaal Tšeljabinskis peetud Euroopa kiiruisutamise meistrivõistlustel imesid korda saata, kuid tänavu muutus suurvõistlusele pääsemine raskemaks ja tähtis oli juba asjaolu, et eestlanna pääses võistlema. Kokkuvõttes 17. koht.

Kui veel mullu osales mitmevõistluse EMil ligi 30 naist, siis tänavu kõigest 18. Alusalu kommenteeris enda Facebooki küljel: "Rajale lastakse väga vähe võistlejaid. Olen uhke, et Eestit esindan."

Alustuseks tuli naistel läbida 500 meetri sprint ning Alusalu sai küll parema aja (42,89) kui mullusel EMil, ent see jättis ta osalejate seas ikkagi viimaseks. Laupäeva teine ala on aga noore eestlanna lemmik.

Ta oli eelmisel kuul Berliini MK-etapil kruvinud 3000 meetris isikliku ja loomulikult ka Eesti rekordi 4.15,41ni ning see distants pidi teda ka mitmevõistluses kõvasti aitama. Paraku näitas tabloo seekord vaid aega 4.22,66, mis andis 16. koha. Kahe ala kokkuvõttes möödus Alusalu rootslannast Eva Lagrangest.

"EMi esimese päeva võib kokku võtta ühe sõnaga: pettunud. Lootsin kindlasti palju paremat. Sõidud ei õnnestunud tehniliselt eriti hästi. 3000 meetris tabas mind ka halb õnn – pidin andma kaasvõistlejale rada ja usun, et kaotasin sellega umbes kaks sekundit. Seda, et jää ei olnud eriti kiire, näitavad kõikide võistlejate ajad. Aga homme on uus päev. Ees ootab 1500 meetrit," võttis Alusalu Facebookis päeva kokku.

Tõsi, parima aja välja sõitnud tšehhitar, pikkadel distantsidel kolm olümpiakulda võitnud Martina Sablikova jäi enda isiklikust tippmargist kümne sekundi kaugusele, lõpetades 4.05,23ga. Aja alla 4.10 said ainult neli naist. Näiteks aasta tagasi Sotši olümpial, meretasapinnal, oli hollandlanna Ireen Wüsti võiduaeg 4.00.

Mitmevõistluse kolmandal alal, 1500 meetris oli Alusalu 2.07,39ga 17. ning ta jäi sellele kohale ka kokkuvõttes. Viimast ala, 5000 meetrit pääsesid sõitma kaheksa paremat. Nelja ala kokkuvõttes noppis kulla Wüst Sablikova ja teise hollandlanna Linda de Vriesi ees.

Võistluse lõpetamisele kiirustanud Alusalul polnud eile mahti 1500 meetri sõitu kommenteerida.