C.J. BarksdaleFoto: Virginia Tech.
Korvpall
12. jaanuar 2015, 13:55

Rapla mänedžer testimisele tulevast ameeriklasest: tahaks loota, et ta on heas mõttes Zeidaksi asendus (3)

Rapla Tyco korvpalliklubi mänedžer Jaak Karp kinnitas, et meeskond võib täieneda ameeriklase C.J. Barksdale'iga. Lepingut 22aastase ja 203 cm pikkuse jõulise ääremängijaga kohe veel ei sõlmita, aga ta võetakse testimisele.

"Loodame, et ta jõuab kohale sellel nädalal. 20. jaanuari Balti liiga mängus Kedainiai Nevežisega on ta ehk juba platsil. Tahamegi tema testiperioodi mahutada võimalikult palju mänge, et näeks, kuidas ta platsil tegutseb," rääkis Karp Õhtulehele.

Kui paar päeva tagasi tiimiga liitunud horvaadist keskmängija Damagoj Bubalo oli detsembris Raplast lahkunud sloveeni Žiga Fifolti asendaja, siis Barksdale peaks täitma dopinguga vahele jäänud lätlase Kristers Zeidaksi koha.

"Ta peaks olema korvi all võitleja-tüüp, kes keha ei karda, samas on tal ka korralik vise eemalt. Ka Zeidaksit iseloomustas eelkõige võimsus ja soov võidelda. Tahaks loota, et ta heas mõttes midagi samasugust," selgitas Karp.

Kolm aastat Virginia Techi ülikoolis mänginud Barksdale pole kõige puhtama renomeega ja suvel lahkus ta enne oma viimast aastat meeskonnast. Lisaks sai ta 2013. aasta novembris tiimilt teadmata põhjusel kolmemängulise keelu. "Olen tema tausta võimalikult põhjalikult uurinud ja mingi negatiivne osa tõepoolest tema ajaloos on. Samas paistis tervel võistkonnal treeneriga (Buzz Williams - toim) ebakõla olevat, lahkus koguni viis mängijat," lausus Karp.

Tema sõnul tegeles Barksdale suvel ja sügisel ühe kursuse lõpetamisega ja seega on ameeriklase mängupaus päris pikk. "Samas tegi ta tugevas meeskonnas üpris normaalseid numbreid. Pealegi mängis Virginia Tech ACC konverentsis, mis on NCAA-s sisuliselt kõige tugevam," lisas Karp. Viimasel hooajal jäid Barksdale'i näitajateks keskmiselt 20 minuti jooksul 8,2 punkti ja 4,1 lauapalli.