Gordon Herbert Frankfurdi Skylinersi peatreenerina.Foto: AOP
Korvpall
12. jaanuar 2015, 17:48

Rocki homne eurosarjavastane tuleb Tartusse ilma kuulsa peatreenerita (2)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond kohtub homme Eurochallenge'i sarja vahegrupi avamängus kell 19.00 koduväljakul Saksamaa kõrgliiga keskmiku Frankfurdi Skylinersiga. Kui Rock on kohtumiseks igatpidi valmis, siis vastastel jääb koju peatreener Gordon Herbert.

"Mänedžer Meelis Pastak sai teada, et perekondlikel põhjustel ta Tartusse ei tule. Mis tal täpselt on, ei oska öelda," ütles Rocki peatreener Gert Kullamäe Õhtulehele. Kullamäe on Bambergi Brose Basketsis mängides 55aastase kanadalase juhitud tiimide vastu ka ise tegutsema pidanud. Toona, aastatel 2001-2004, juhendas Herbert samuti Skylinersit, aga on muuhulgas olnud ka NBA klubi Toronto Raptorsi abitreener ja Kreeka meeskonna Saloniki Arise peatreener. Seega juhib homme Skylinersi vägesid abitreener Klaus Perwas.

Saksamaa liigas 17st mängust 8 võitnud Skyliners asub tabelis kaheksandal kohal. Viimati oldi koduväljakul 88:71 üle liiga kindlast viimasest Crailsheimist, nädal varem kaotati 75:88 Ludwigsburgile (7-10).

"Üldiselt tundub, et nad on viimasel ajal paremini mängu käima saanud, eriti pärast seda, kui nendega liitus tagamees Justin Cobbs. Jube raske öelda, kas ja kui palju Frankfurt alagrupiturniiri vastastest (Targu Jiu Energia, Körmend, Sofia Lukoil Academic) parem on, aga igal juhul talenti paistab olevat. Pikad on suhteliselt liikuvad, tagamehed teravad ja üks suur must on ka korvi all," lausus Kullamäe.

Rockil on Kullamäe sõnul kõik korras ja homme peaks üle kahe ja poole kuu kaasa tegema ka keskmängija Joosep Toome. Reedel võideti Eesti meistriliigas Kalev/Cramot 66:54 ja selle kohtumise põhjal hindab Kullamäe meeskonna seisu rahuldavaks. "Tegime muidu igati korraliku esituse, aga just kodusaalis peame korvi paremini üles leidma," rääkis ta.

Stiililt peaks Skyliners olema üsna distsiplineeritud - kui on võimalus, joostakse kiirünnakutesse, aga kui vaja, võetakse hoog maha.

Veel teevad K-vahegrupis kaasa Saraatovi Avtodor (Venemaa) ja Den Boschi Shoeters (Holland). Esimesega kohtub Rock võõrsil nädala pärast, teisega kahe nädala pärast.