Foto: Internet
Korvpall
13. jaanuar 2015, 07:00

Rapla testib ameeriklast

Rapla Tyco korvpallimeeskond võtab kaheks nädalaks testimisele jõulise ääremängija C.J. Barksdale’i. 22aastane ja 203 cm pikkune ameeriklane mängis kolm aastat USA üliõpilaliiga NCAA I divisjonis Virginia Techi ülikoolis, kuid jättis suvel haridustee pooleli.

Sarnaselt novembris dopinguga vahele jäänud ja nüüdseks Raplast lahkunud lätlase Kristers Zeidaksiga pole Barksdale’i renomee laitmatu. USA päevaleht Washington Post kirjutas juulis, et ta on silma paistnud mitmekülgsete oskuste poolest, aga ei hoolitse piisavalt oma füüsilise vormi eest. 2013. aasta novembris sai ta aga teadmata põhjusel reeglite rikkumise eest võistkonnalt kolmemängulise karistuse.

"Oleme pärast Zeidaksit tema positsioonile pikalt mängijat otsinud ja meid peibutas see, et ta on mänginud NCAA väga tugevas konverentsis. Võtame väikese riski ja anname ühtlasi talle võimaluse. Mängumehed ongi tihtipeale sellised, kes teevad vahepeal sigadusi," ütles Rapla peatreener Aivar Kuusmaa Õhtulehele.

Veel saabus Raplasse ka 210 cm pikkune horvaadist keskmängija Domogoj Bubalo, kes asendab sloveeni Žiga Fifoltit.

Kuusmaa: "Ta on Fifoltist vanem ja kogenum, ei karda keha. Loodame, et kahe peale kokku on nad eelmise paari vähemalt võrdväärsed asendajad."