Foto: LAURA OKS
Korvpall
13. jaanuar 2015, 07:00

Rockil läheb vahegrupis kohe andmiseks

Tartu Ülikool/Rock alustab korvpalli Eurochallenge’i sarja vahegrupiturniiri täna kodumänguga Frankfurdi Skylinersi vastu, kuid pärast seda ootab meeskonda ees kolm kohtumist järjest võõrsil. Selle eest saadakse viies ja kuues matš pidada kodusaalis, kui külla tulevad vastavalt Saraatovi Avtodor ja Den Boschi Shoeters.

"Eurochallenge’i kuuemängulistes alagruppides ongi nii, et kõik mängud on tähtsad. Saame sellest aru, aga proovime samas pingeid maha võtta," sõnas Rocki peatreener Gert Kullamäe eile.

Et möödunud hooajal pääses Rock veerandfinaali, on sama siht ka nüüd. Saksamaa liigas 8 võidu ja 9 kaotusega kaheksandal positsioonil paiknev Skyliners on kahtlemata hammustatav vastane, aga Kullamäe hinnangul on Frankfurdil materjali küllaga.

"Tundub, et nad on viimasel ajal paremini mängu käima saanud, eriti pärast seda, kui nendega liitus tagamees Justin Cobbs. Raske öelda, kas ja kui palju Frankfurt alagrupiturniiri vastastest (Targu Jiu Energia, Körmend, Sofia Lukoil Academic) parem on, aga igal juhul talenti paistab olevat. Pikad on suhteliselt liikuvad, tagamehed teravad ja üks suur must on ka korvi all," lausus Kullamäe.

Viimati Riia VEFis vahetusmeheks langenud Cobbs ongi Saksa liigas Skylinersi suurim skooritegija keskmiselt 15,6 punktiga, üle 10 punkti on kogunud ka teised ameeriklased Sean Armand ja Quantez Robinson ning sakslastest korvialune duo Danilo Barthel – Johannes Voigtmann.

Küll ei saabu perekondlikel põhjustel kohale peatreener Gordon Herbert. Aastatel 2001-2004 oli ta samuti Skylinersi juhendaja ning Kullamäe sai Bambergi Brose Basketsi ridades tema vastu mitmel korral jõudu katsuda.

Pärast enesekindlust tõstnud reedest Eesti meistriliiga võitu Kalev/Cramo üle usub Kullamäe, et hoolimata vahepeal tekkinud kolmenädalasest pausist on meeskond heas hoos. "Nüüd tuleb lihtsalt rohkem korv üles leida. Pealegi mängime kodusaalis," märkis ta. Kahe ja poole kuu pikkuselt vigastuspausilt peaks naasma keskmängija Joosep Toome.