2010-2014 Nõmme Kaljus mänginud ja 2012. aastal klubiga Eesti jalgpallimeistriks tulnud rahvuskoondise vasakkaitsja Ken Kallaste soovib leida uue mängukoha välismaal.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
13. jaanuar 2015, 12:42

Ken Kallaste: näen välismaa-varianti ja tahan minna, aga esmalt tuleb põlv korda saada (1)

Eesti jalgpallikoondise vasakkaitsja Ken Kallaste harjutab jätkuvalt talle 2010. aastast koduklubiks olnud Nõmme Kaljuga, kuigi lepingut algavaks hooajaks sõlmitud pole. Põhjus lihtne: mullu koondises läbilöögi teinud Kallaste soovib end proovile panna mõnes välisklubis.

"Hetkel harjutan Kaljuga, et hooaja lõpus vigastatud põlv paremini korda saada. Praegu teeb veel veidi haiget ja kõiki asju 100% teha ei saa. Ilmselt jaanuari lõpus hakkan välismaale ringi seiklema. Näen varianti välismaale pääseda ja tahan minna. Huvi tuntakse mitmelt poolt, aga kohe lepingut pakkuda ei taheta, vaid soovitakse ennem veenduda, et olen vigastusest taastunud.

Üks klubi oli nõus ka kohe lepingut pakkuma, ent nad kukkusid kõrgliigast välja ja nüüd ei soovi ma ise enam sinna mängima minna. Põhiline, et saaksin põlve korda ja liiga vara liiga uljaks ei läheks," rääkis Kallaste.

Loogilisemate sihtkohtadena nimetab Kallaste Skandinaavia ja Poola kõrgliiga klubisid. "Kui oleks esiliigaklubi, kel kindel siht ja võimalus üles tõusta, siis võib ju ka sinna minna, aga ausalt öelda tahan end ikka kõrgliiga tasemel proovile panna," sõnas Kallaste.

Nõmme Kalju president Kuno Tehva selgitab, et nemad jälgivad Kallaste toimetamist rahuliku südamega. "Väga loodame, et Ken saab välismaale. Loomulikult on ta meile väga tähtis mängija, aga saame tema soovist aru. Kalju pole Keni teadlikult survestanud, vaid andnud vabaduse tegutseda oma parema äranägemise järgi.

Teame, et jaanuaris läheb Ken end välisklubidele näitama. Kui juhtub nii, et ta ei saa lepingut, siis on Kalju tema jaoks alati olemas. Aga komplekteerime meeskonda arvestades, et Ken lahkub. See oleks õige ja hea ka Kalju seisukohast, sest tore näha, kui meie mängijad tasemel edasi liiguvad," rääkis Tehva.

Eesti meistrivõistluste esimene kohtumine peetakse 6. märtsil. Meistriliigaklubid saavad mängijaid registreerida 5. märtsini.